eur:
395
usd:
370.83
bux:
65362.97
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay.com

Hetekkel ezelőtt elkapkodták a kínaiak a Lehár-operett jegyeit

Szerda este először mutatták be Lehár Ferenc A mosoly országa című operettjét az anyaországi Kínában - Káel Csaba rendezésében, kínai és magyar művészekkel valósul meg a produkció Sanghajban.

A komolyan vehető operettet és az operát nem nagyon különböztetik meg a Távol-Keleten. A két műfaj kultúrája frissebb, mint három évtizedes, de ma már jelentős operaépületek vannak Kína nagyvárosaiban. Sanghajban az ottani "Müpában" vitték színre most Lehár Ferenc A mosoly országa című operettjét - voltaképp Kínában most először, mert Hongkongban már volt egy előadás.

Mint Káel Csaba rendező elmondta, a darab egyik érdekessége, hogy a Kínában játszódó művet részben kínai művészek segítségével vitték színpadra, és mint az InfoRádiónak hozzátette, még Puccini szerint is az egyetlen hibája az, hogy nem ő írta.

"Nagyon érdekes karaktereket vonultat fel Lehár.

Az is furcsasága a darabnak, hogy nem vidám a vége, ebben is inkább hasonlít egy operához" - tette hozzá.

A kínai vonatkozás miatt már hetekkel ezelőtt elkelt minden jegy A mosoly országára, amit ezúttal a magyar származású Stefan Soltesz vezényel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×