eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
mozipremierek.hu
Nyitókép: mozipremierek.hu

Jason Statham legyűri még a megacápát is - heti moziajánló

Minden korosztálynak és sokféle filmkedvelőnek szólnak a hét mozipremierjei. Lesz nyári cápafilm, kosztümös vígjáték, kutyás film és űrlényes animáció, thai börtönfilm, valamint egy szuper képességű tinikről szóló sci-fi is. Mutatjuk a heti menüt.

Új-Zéland partjainál és Kínában forgott a látványos amerikai akció horror, a Meg - Az őscápa című film. Amikor az Amerikai Haditengerészet különleges búvárja, Jonas Taylor egy balul sikerült bevetés után azt állítja, hogy a társai mind azért haltak meg, mert a tenger mélyén egy régen kihalt őscápa támadt rájuk, nyomban leszerelik. Aztán persze kiderül, hogy igaza volt és a Mariana árok mélyéről elszabadult fenevadat küldetésének érzi visszaküldeni oda, ahonnan jött.

A főszerepet Jason Statham alakítja, aki eredetileg búvárnak tanult, úgyhogy testhezálló számára a szerep.

Partnernője pedig az ázsiai szupersztár Li Bingbing. A film nem egy Spielberg klasszikus, de a strandmozik kedvelt műsorszáma lehet a nyár hátralévő napjain. A kritika a film egyetlen érdemének azt látja, hogy bátran vegyíti az állathorror és az akciófilm műfaját. Az IMDb 6,8 értékelése azonban lehűtheti a kedélyeket.

Sokkal ígéretesebb film az angol-amerikai-francia dráma, az igaz történetet feldolgozó „A kíméletlen” című mozi. Egy fiatal angol, heroinfüggő bokszolót pitiáner drogügyletek miatt Thaiföld legkeményebb börtönébe zárják.

Billy Moore úgy próbál túlélni, hogy engedélyt kér, hogy részt vegyen a börtönök közötti thai boksz világbajnokságon.

Jean-Stéphane Sauvaire filmjének világpremierje tavaly a Cannes-i filmfesztivál hivatalos programjában volt. A függőségével, idegenségével és a börtönviszonyokkal küzdő főhős emberi harcára koncentrál az alkotás. A film forgatási helyszíne egy működő thai börtön volt, több szerepet elítéltek, valamint ex-fegyencek alakítottak. A főszerepet játszó Joe Cole a szerep kedvéért hónapokat töltött bokszedzésekkel, valamint összebarátkozott az igazi Billy Moore-ral és családjával Liverpoolban.

Alexandra Bracken bestselleréből készült a Sötét elmék című sci-fi thrillert is bemutatják a héten a mozik.

A kritika lesújtó véleménnyel van az adaptációról. A könyv sötét társadalom kritikáját elodázza, a klisé szerű történetet pedig sután, rossz poénokkal, rossz színészvezetéssel adja vissza. A Kung Fu Panda-filmek rendezőnőjének, Jennifer Yuh Nelsonnak az első élőszereplős munkája bukás lehet, mutatja ezt az IMDb megszerzett 5.5 értékelés is.

A Kutyám nélkül sehova című ciprusi vígjáték azonban sikeresen ötvözi a társadalomkritikus filmet egy remek kutyás mozival. Jannisz, a korábbi sikereinek árnyékában élő ciprusi zenész külföldre akar költözni a jobb élet reményében. Terveit azonban meghiúsítja kutyája, Hendrix: a költözés előtt ugyanis nem sokkal átszökik a határon, amely a sziget görög és török részét választja el. A kutya visszaszerzése pedig megmutatja a sziget különös társadalomrajzát, az előítéletesség és a határok, az ellenségeskedés terhét ugyanakkor a vígjáték száraz, szarkasztikus humora és a szigetet bemutató csodás képek, valamint a jópofa kutya üdítően hat az ember kedélyére.

A franciák pedig vicces-könnyed történelmi vígjátékkal készülnek a héten a mozikba. Az én hősöm című mozi a sármos Neuville kapitány házasodási kalandja, amit keresztbe húz egy szokásos kis csetepaté az angolokkal.

Végül pedig egy vicces német animációs film várja a szünidő végén a legkisebbeket a mozikba. A Luis és a Zűrlények egy különc kisfiú kalandja, akit meglátogat három lökött űrlény, akik semmi másra nem vágynak, mint egy teleshopos tornaszőnyegre.

Az alakváltó űrlények marháskodásai mellett azonban a filmnek komoly tétje van, az iskolai gondok és a szülői figyelem hiánya miatt Luis azt fontolgatja, hogy elhagyja új barátaival az otthonát, a Földet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×