eur:
394.44
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Leomlott a segesvári várfal

Leomlott hétfőre virradóan a segesvári középkori vár falának egy 4,5 méteres szakasza - közölte kedden az Agerpres hírügynökség.

A híradás szerint a térfigyelő kamerák rögzítették a várfal leomlását. A Maros megyei város polgármestere Ovidiu-Dumitru Malancravean elrendelte a megsérült várfal-szakasz bekerítését, a gépkocsiforgalom korlátozását a veszélyeztetett szakaszon, és a beomlott várfallal szomszédos falszakaszok megerősítését.

A polgármesteri hivatal közölte, hogy a beomlott szakaszon már évszázadokkal ezelőtt is földcsuszamlásokat és falomlásokat jegyeztek fel, melyek nyomán 1858-ban építették újra a várfalat. A polgármester szerint a várfal egy másik szakaszát is a leomlás fenyegeti.

A segesvári középkori vár Maros megye egyik legkeresettebb turisztikai látványossága, évente több százezer látogatót vonz.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×