INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Golden Globe - A Lady Bird című vígjáték és főszereplője is nyert

Infostart / MTI
Greta Gerwig rendezői bemutatkozása, a Lady Bird kapta a legjobb musical vagy vígjáték Golden Globe-díját, a film főszereplője, Saoirse Ronan pedig a kategória legjobb színésznőjének járó elismerést vehette át helyi idő szerint vasárnap este a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók díjátadó gáláján Los Angelesben.

A Lady Birdben Ronan sacramentói kamaszt alakít, akinek elég feszült a viszonya az anyjával, ráadásul utolsó középiskolai éve is zaklatottan telik. A fiatal színésznő édesanyjának ajánlotta díját.

Golden Globe - A Lady Bird című vígjáték és főszereplője is nyert

A legjobb limitált tévésorozat vagy -film Golden Globe-díját a Hatalmas kis hazugságoknak ítélte oda az újságírótestület. A széria kaliforniai családanyákról szól, akik súlyos titkokat hordoznak a magánéletükben. A sorozat tavaly az Emmy-díjat is elnyerte, és várhatóan újabb évad készül belőle az HBO számára.

A Golden Globe-ceremónián Nicole Kidman és Alexander Skarsgard is díjat kapott a sorozatban nyújtott játékáért.

Reese Witherspoon, a Hatalmas kis hazugságok producere és egyik szereplője a bántalmazott, családon belüli erőszak áldozatául esett nőknek azt üzenete: "Látunk benneteket, hallunk benneteket, és el fogjuk mondani a történeteiteket".

A Három óriásplakát Ebbing határában nyerte a legjobb drámai film díját

Martin McDonagh Három óriásplakát Ebbing határában című filmje nyerte el a Golden Globe-díjat a drámák mezőnyében a hollywoodi díjátadó gálán, amelyen Gary Oldman kapta a kategória legjobb színészének járó díjat A legsötétebb óra című életrajzi drámában nyújtott játékáért.

A Három órásplakát Ebbing határában női főszereplője, Frances McDormand alakítását ugyancsak díjazta a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szövetsége. McDormand kétségbeesett, feldühödött anyát játszott a Fox Searchlight produkciójában.

A Három óriásplakát Ebbing határában író-rendezője, Martin McDonagh az estén a legjobb forgatókönyvért odaítélt díjat kapta meg.

A legjobb rendező Golden Globe-szobrát Guillermo del Toro nyerte el A víz érintése című filmjéért.

A legjobb idegen nyelvű filmek mezőnyéből pedig a Fatih Akin rendezésében készült német Aus dem Nichts vitte el a díjat mások mellett Angelina Jolie kambodzsai népirtásról szóló filmje elől.

Az újságíró-szervezet 75. alkalommal adta át díjait, ám ezúttal nem annyira a filmek és alkotóik, mint inkább a Hollywoodon végigsöprő szexuális zaklatási botránnyal kapcsolatos beszédek uralták a háromórás ceremóniát, melynek házigazdája Seth Meyers volt.

A címlapról ajánljuk