eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Gyanakodva vizsgálják az ajándékba kapott Hitler-festményt

Adolf Hitlernek tulajdonított festményt adományoztak egy holland kutatóintézetnek, a "középszerű" bécsi látkép azonban hamisítvány lehet szakértők szerint.

Bár a régi bécsi erődöket ábrázoló akvarellt más szakértők korábban eredetiként ismerték el, Bart Droog és Jaap van den Born, a Hitler-hamisítványok két szakértője szerint "nagyon valószínű, hogy egy hamis Hitlerről van szó".

A korábbi szakvélemények szerint a vízfestmény Hitler korai éveiben, 1908 és 1913 közti bécsi tartózkodása idején keletkezhetett, a De Volkskrant című lapnak nyilatkozó két szakértő szerint azonban nem ismerhető fel rajta a náci diktátorra jellemző ecsetkezelés, és a kép valójában Reinhold Hanisch ismert Hitler-hamisítónak a műve lehet.

A tisztázatlan eredetű festményt a háborúkat, a holokausztot, a népirtásokat, ezen belül Hollandia náci megszállását kutató holland nemzeti intézet (NIOD) idén kapta egy névtelenséget kérő adományozótól. A nő azt mondta, hogy a festményt apjától örökölte, aki azt a bolhapiacon vásárolta 75 centért, és csak később vette észre, hogy szerepel rajta az A. Hitler szignó.

Frank van Vree közölte, hogy intézete folytatja a kép eredetével kapcsolatos kutatásokat, bár könnyen meglehet, hogy soha nem lesz cáfolhatatlan bizonyíték egyik feltevésre sem.

A Hitler által festett képek többsége magángyűjteményekben található Ausztriában, Németországban, Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban. Az amerikai hadsereg birtokában is van még négy lefoglalt Hitler-festmény.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×