eur:
389
usd:
363.52
bux:
68032.47
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Herendi Gábor beavat - így készült a legdrágább magyar film

Herendi Gábor beavat - így készült a legdrágább magyar film

Bár kosztümös, történelmi film a Kincsem, Herendi Gábor rendező azt mondja: fordulatos, látványos, a mai amerikai filmeken szocializálódott fiataloknak is szóló alkotás született. A csaknem 2 milliárd forintos állami támogatással készült filmet március 16-án mutatják be a mozik.

„Kincsem a mai napig a legsikeresebb versenyló a világon, de nagyon izgalmas élettörténettel nem tudott szolgálni, hiszen 54 versenyen indult és mindegyiket megnyerte. Úgyhogy a forgatókönyvíró, Hegedűs Bálint úgy döntött: a szereplők eredetiek és igaziak lesznek, a történelmi háttér is teljesen valódi, de maga a történet kitalált.

A filmben egy szerelmi történet

és egy bosszú van összegyúrva, és ennek mintegy katalizátora Kincsem, a ló”

– mondta el az InfoRádiónak Herendi Gábor.

A rendező hozzátette, hogy minden szempontból próbáltak korhűek maradni, de azért ezt mégis elég szabadon értelmezték. Mint mondta, látványában, leginkább kosztümjében azért egy picit vagányabb, kicsit a mának jobban megfelelő stílusa van a filmnek.

„Abszolút határozott elképzelésem volt, hogy

ez a történet tudjon szólni a mai fiatalokhoz is, akik nagyrészt amerikai filmeken nevelkednek és annak az ízlésvilágát érzik magukénak.

Azért, hogy őket is meg tudjuk szólítani, ez a film nem ragaszkodott foggal-körömmel a 19. század ruháihoz és környezetéhez, tehát annál biztos, hogy egy kicsit szabadabb” - jelezte a rendező.

Herendi Gábor azt is megemlítette, hogy az olyan történelmi filmek, mint például az Egri csillagok vagy a Kőszívű ember fiai, a maguk idejében nagyon-nagyon jók voltak. Ma viszont már nem szabad olyan tempójú és olyan dramaturgiai filmet csinálni, még ha kosztümös is.

„Úgy gondolom: a kosztümös nem egy műfaji meghatározás. A Kincsem, bár tényleg kosztümös film, de

tempójában, fordulataiban, színjátékában, zenehasználatában abszolút a mai kor igényeit próbálja kielégíteni”

- mondta a film rendezője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×