eur:
393.49
usd:
367.48
bux:
65967.71
2024. április 23. kedd Béla
Várható volt, hogy tarolnak a britek a Grammy-n

Várható volt, hogy tarolnak a britek a Grammy-n

Adele volt az idei Grammy-gála legnagyobb nyertese. A tavaly elhunyt - szintén brit - David Bowie ugyancsak öt díjjal zárt, míg Beyoncé kilenc jelölést kapott, de csak kettőt váltott díjra. Ligeti Nagy Tamás zenei szakújságírót egyáltalán nem lepte meg, hogy brit előadók nyertek.

„Olyan hype van az angol popzene iránt mostanában,

hogy egyáltalán nem csodálkozom, hogy brit előadók nyertek. Azt hiszem, hogy Adele-t nem lehet meglepetésnek nevezni. Eddig is sok Grammy-díja volt, David Bowie pedig tavaly olyan albumot jelentetett meg, ami ugyan nem mondanám, hogy példátlan és páratlan a popzene a történetében, de azért a saját temetését még senki sem celebrálta olyan elegánsan, mint ő” - véli Ligeti Nagy Tamás.

Ezért a zenei szakújságíró véleménye szerint egyáltalán nem volt meglepetés az idei Grammy – szemben a tavalyival, amin Ligeti Nagy Tamás saját bevallása szerint egyetlen emlékezetes dalt sem tudott magában felidézni.

„Az biztos, hogy Beyoncé és Adele továbbra is ott lesz az állandó Grammy-jelöltek között”

- véli a zenei szakújságíró.

Indoklásként elmondta: a Grammy egy olyan díj, ami nagyon erősen tükrözi a slágerlistákat. Ha megnézzük a tavalyi év popzenei teljesítményeit, akkor azt látjuk, hogy a női mezőnyben ez a két előadó tarolt.

Hozzátette: ez viszont David Bowie esetében nem mondható el, mivel ő egy alternatív kategóriában indult.

„Hiszen a menő popalbumokat nem azok a sztárok készítik, akikhez érzelmileg nagyon komolyan viszonyulunk, mint például David Bowie vagy Prince – akiről Bruno Mars megemlékezett – és George Michael – akiről szintén megemlékeztek a gálán” - mondta Ligeti Nagy Tamás.

A zenei szakújságíró szerint jósolni ugyan nem lehet, de a trendek azt mutatják, hogy ezek az előadók még gyűjtögetni fogják a Grammy-ket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×