eur:
392.64
usd:
366.03
bux:
66508.74
2024. április 26. péntek Ervin

Marton László egyesével hódította vissza a vígszínházi bérleteseket

A Vígszínház évente több mint 360 ezer embert ér el, ezért is különösen fontosak a bérletes nézők a teátrum számára. Erről Marton László, a Vígszínház főrendezője beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában. A teljes beszélgetést péntek este 6 órától hallgathatják meg az Inforádió Aréna című műsorában.

Marton László kijelentette, nagyon szereti és tiszteli a Vígszínház bérletes nézőit.

„Vannak olyan bérlők, akiknek száz éve van bérletük a Vígszínházba,

tehát a családban a bérletet is átadják az utódoknak. Egy igazi budapesti polgárnak kell is legyen bérlete a Vígszínházba.”

A Vígszínház főrendezője igazgatóként személyes levélben kérdezte meg az okot attól a bérlőtől, aki nem akarta meghosszabbítani a bérletét.

„A sokféle válasz között a leginkább lehangoló az volt, amikor valaki azt írta, nem engedheti meg magának, ilyenkor igyekeztünk olcsóbban adni, hogy ne veszítsük el. Volt olyan is, aki azt írta, csalódott a színházban, azaz bennem, a színházigazgatóban, aki mindenért felelős volt az igazgatóban. Ekkor visszaírtam és kértem, adjon még egy esélyt.

Nagyon magas százalékban sikerült is ezeket a bérlőket visszahódítani.”

Marton László kiemelte, a bérlők azért fontosak, mert egyrészt előre kifizetik a bérletek árát, másrészt látják az összes előadását látják, ezáltal folyamatos dialógus van a színházzal.

„Jean Vilar, aki a Théatre National Populaire-t alapította Franciaországban mondta a bérletről, hogy az egy folyamatos beszélgetés a nézőkkel. Nem egy hatást adunk, hanem mindazt, amit szeretnénk a színházzal csinálni, mi az az üzenet, amit szeretnénk átadni a nézőknek. Ez a Vígszínház esetében azért is fontos, mert egy ilyen nagy nézőterű színház, tavaly 360 ezer fölött volt a nézőszáma, nagy tömegekre tud jelentős kulturális hatást gyakorolni” - hangsúlyozta a Vígszínház főrendezője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×