eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Fellépett a torontói Holokauszt Oktatási Héten a Muzsikás Együttes

Nagy sikerű koncertet adott a torontói Holokauszt Oktatási Hét alkalmából a Toronto Centre for Arts nagytermében a Muzsikás együttes és Herczku Ágnes népdalénekes - tájékoztatott a kanadai nagyvárosban működő magyar főkonzulátus.

A zsúfolásig telt teremben a közönséget köszöntő Szabó Stefánia főkonzul rámutatott: Magyarország a Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség (IHRA) soros elnökeként erőfeszítéseket tesz a holokausztoktatás nemzetközi előmozdítása érdekében is, hogy a tragikus eseményeket soha ne feledje a világ. Szavai szerint Magyarország minden rendelkezésre álló eszközzel az igazságtalanságok ellen és a megbékélés érdekében tevékenykedik, amelyben a zene is egy kiváló eszköz.

Az Ashkenaz Foundation által megrendezett, a magyar kormány által támogatott csütörtöki koncerten a Muzsikás együttes saját gyűjtésű, korabeli erdélyi klezmer zeneszámai is elhangzottak. Az eseményről felvételeket készített a CTV tévétársaság és a Kanadai Magyar Televízió is.

A Muzsikás szombaton a torontói új Magyar Házban lép fel az Orbán Balázs Társaság által szervezett Székely Bálon, amelyre minden jegy elkelt. Az eseményen jelen lesz Tarlós István, Budapest főpolgármestere is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×