eur:
389.31
usd:
362.73
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Cameron két folytatást tervez az Avatarhoz

Két folyatást készít az Avatarhoz James Cameron. A kanadai filmrendező a Le Figarónak adott interjújában számolt be terveiről.

A francia napilap szerdai számában Cameron arról beszélt, hogy 2012-ben előrukkol a Titanic háromdimenziós felújításával, de közben az Avatar-munkát sem hagyja félbe.

Már az év végére, esetleg a jövő év elejére szeretné befejezni az Avatar-regényt, és folyamatosan készíti a sci-fi folytatásaihoz a feljegyzéseket és vázlatokat. Az új részek forgatókönyvébe azonban még nem vágott bele - mondta -, és egyelőre nem is tudja, mikor kezd majd hozzá.

A forradalmian új háromdimenziós technikával forgatott Avatar című film a tavalyi év hatalmas kasszasikere lett, ami csak észak-amerikai mozis forgalmazásával több mint 750 millió dolláros bevételt hozott. Ezzel túlszárnyalta az 1997-ben bemutatott Titanic sikerét is.

A produkció a távoli jövőben az idegen Pandora bolygón játszódik, amelynek kincset érő ásványát egy földi bányavállalat akarja kitermelni az ott élő Na'vi népet félresöpörve. Cameron a filmhez látványos fantáziavilágot teremtett, amit - korábbi nyilatkozatai szerint - a történet folytatásaiban még alaposabban ki szeretne bontani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×