eur:
389.55
usd:
363.44
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Vasárnap vetítik az első magyar filmet Cannes-ban

A román Radu Muntean versenyen kívül indult Kedden, karácsony után című filmje keltett nagyobb feltűnést a kritikusok között a 63. Cannes-i Filmfesztivál első napján - mondta az InfoRádiónak Valuska László, az Index helyszínen tartózkodó munkatársa. A hétvégén Woody Allen és Kocsis Ágnes új alkotása is bemutatkozik a mustrán.

Felmerült többünkben, hogy Romániában valamilyen titkos bázison állítják elő a rendezőket: a kritikusok minden évben hitetlenkedve fogadják a jobbnál jobb filmeket - mondta az InfoRádiónak Valuska László, az Index munkatársa.

Most Radu Muntean készített egy nagyon belsőséges filmet egy szerelmi háromszögről. Egy férfi beleszeret egy nőbe, e tényt pedig közölnie kell a feleségével és a kislányával - ezt a hétköznapi történetet rendkívüli érzékenységgel ábrázolta az alkotó.

A hétvégén mutatják be Cannes-ban Woody Allen, Alejandro González Inárritu, Takeshi Kitano és Jean-Luc Godard új filmjét. Az érdeklődők vasárnap megtekinthetik az első magyar alkotást is: akkor vetítik Kocsis Ágnes filmjét, a Pál Adriennt az Un Certain Regard szekcióban.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×