eur:
386.63
usd:
358.72
bux:
69337.32
2024. május 14. kedd Bonifác

Sziget: óriási show-val készül Fatboy Slim - videók

Fatboy Slim, a Buena Vista Social Club, a Quimby és Palya Bea koncertje is szerepel a Sziget Fesztivál második napjának programjai között.

A Nagyszínpad programja három órakor a temesvári születésű német r'n'b énekesnő, Miss Platnum fellépésével kezdődik, őt fél öttől az angol The Ting Tings követi, ez a csapat tavaly a That's Not My Name című slágerrel váltak ismertté.


Hat órától a Szigetre már hazajáró német punkzenekar, a Die Toten Hosen koncertezik, majd egy újabb brit előadó, a Bloc Party nevű indie rockzenekar lép fel. Az estet Fatboy Slim produkciója zárja, a zeneszerző-dj Norman Cook régi slágerei mellett nemrégiben megjelent új lemezének anyagát is bemutatja. A brit sztár olyan fénytechnikát kért a koncertjére, amelynek nagy részét Németországból és Ausztriából kellett összeszedni a Sziget Fesztivál szervezőinek.



A Világzenei Nagyszínpadon Palya Bea szintén énekel dalokat tavasszal megjelent új albumáról, őt az erdélyi Buena Vista néven számon tartott, magyar, román és cigány muzsikusokat tömörítő formáció követi, akiket Bereczki Csaba Életek éneke című dokumentumfilmje kapcsán gyűjtött egy csapatba. Az erdélyi zenészek után az eredeti, kubai Buena Vista Social Club koncertjével zárul a világzenei helyszín mai programja.



Az A38-wan2 színpdán fél nyolctól a Budapest Bár formáció ad koncertet, az est külföldi sztárfellépője pedig 11 órától a Massive Attackből megismert Tricky, aki rock, hip hop és trip hop elemeket ötvöző szólóprodukcióját mutatja be.

A magyar együtteseknek otthont adó MR2 színpadon hat órától a Barabás Lőrinc Eklektrik, majd a szolnoki ragga előadó, Copy Con lép fel, a helyszín programját pedig a Quimby koncertje zárja.



A Budapest Jazz Club színpdán háromnegyed hét után a Balázs Elemér Group lesz hallható, majd a BBC Jazz Awards díját elnyert angol énekesnő, Liane Carroll mutatkozik be a Sziget közönsége előtt. Végül a humoros világzenei produkcióiról ismertté vált, Ágoston Béla vezette Zuboly együttes a hely szellemének megfelelően dzsesszprodukcióval várja az érdeklődőket.

Az elektronikus zenei műfajok kedvelői Fatboy Silm produkciója mellett a a Party Arénában a 90-es évek acid house hangzását idézhetik fel az 808 State előadásában, majd a holland trance zene egyik legismertebb dj-je, Armin Van Buuren keveri a lemezeket este 10 órától.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Kaiser Ferenc: hosszú háborút jelez az orosz védelmi miniszter lecserélése

Andrej Belouszov eddigi volt első miniszterelnök-helyettest javasolta az orosz védelmi tárca élére Vlagyimir Putyin elnök. Az InfoRádiónak nyilatkozó biztonság- és védelempolitikai szakértő szerint elfogyott a levegő Szergej Sojgu körül, az új miniszter személye pedig azt jelzi, hogy Oroszország hosszú háborúra készül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Heves harcok folynak Harkivnál, Belgorodot támadja Ukrajna – Híreink az orosz–ukrán háborúról kedden

Heves harcok folynak Harkivnál, Belgorodot támadja Ukrajna – Híreink az orosz–ukrán háborúról kedden

Továbbra is heves harcok folynak Harkiv megyében, Vovcsanszk térségében a támadó orosz erők és a védekező ukrán csapatok között. Az ukrán vezérkar elismerte, hogy területeket veszítettek, ugyanakkor hétfői beszámolójuk szerint egyelőre sikerült megállítaniuk a támadókat. Ismét ukrán rakétatámadás érte az oroszországi Belgorod városát, több lakóház megsérült. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 14. 06:25
×
×
×
×