eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Emléktáblát avattak Márai Sándor tiszteletére a kaliforniai San Diegóban

Márai Sándor-emléktáblát avattak San Diegóban, ahol az író élete utolsó éveit töltötte. Halálának huszadik évfordulóján nagyszabású emlékünnepséget tartottak.

Márai Sándor-emléktáblát avattak San Diegóban. A kassai születésű író ugyanis a dél-kaliforniai városban töltötte élete utolsó éveit, ott halt meg húsz éve. Az évforduló kapcsán nagyszabású Márai-emlékünnepséget tartottak, ennek részeként avatták fel kedden délelőtt Csikai Gabriella alkotását a Balboa parkban.

Az ünnepséget a Magyar Köztársaság Los Angeles-i Főkonzulátusa, San Diego polgármesteri hivatala és a helyi Magyar Ház szervezte. Az avatási ceremónián Bács Ferenc színművész - Márai megformálója az "Emigráns" című filmben - részleteket olvasott fel az író Füveskönyvéből.

Márai Sándor 1900-ban született Kassán. Elsősorban regényíróként ismert, bár szintén jelentős novella-, vers- és tárcaírói munkássága, és néhány színdarabot is írt. 1948-ban emigrált. Miután rövid ideig Svájcban, majd Olaszországban élt, az Egyesült Államokba, New Yorkba költözött. 1968-ban rövid időre visszatért Olaszországba, majd ugyanebben az évben Kaliforniába, San Diegóba költözött. Ott lett öngyilkos 1989 február 21-én.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×