eur:
388.82
usd:
361.99
bux:
0
2024. május 8. szerda Mihály

Régi horrorok mozija: a legjobb filmek 2009-ből

A jövő év sok meglepetést hoz a mozilátogatóknak. A filmkedvelők újdonságokkal és folytatásokkal is találkoznak: nem marad el az új Harry Potter-film, de részünk lesz körömrágós horrorban és ismét megelevenednek a klasszikus történetek. Újra nyomozni fog a vásznon Robert Langdon és megint támadnak a Madarak. Egy biztos, jövőre sok újdonságot nem várhatunk, hiszen rengeteg régi filmet, főleg horrort forgatnak újra a rendezők.

A következő részek

A brit Times 2009 várhatóan legjobb filmjeit gyűjtötte össze. Ezek között szerepel A Pint Panther 2. A rózsaszín párduc című film második részében a nézők találkozhatnak Steve Martinnal, Jean Renóval és Andy Garciával is. A vígjáték februárban kerül a mozikban.

Nem ez lesz az egyetlen második rész jövőre. Az Éjszaka a múzeumban című, 2006-ban készült vígjáték folytatását is megnézhetjük, igaz, Ben Stiller, Owen Wilson és Amy Adams nevettető alkotására májusig kell várni.

Egy újabb folytatásjúliusban kerül a mozikba a Jégkorszak újabb része, a harmadik. Az animációs film először 2002-ben hódította meg a gyermekeket és szüleiket, aztán négy évet kellett várni a következő alkotásra.

A jövő év a Terminátor-rajongók éve is lesz: júniusban mutatják be a mozik a következő részt. Az első epizódot, A halálosztót 1984-ben láthatták a nézők, a második részre 1991-ig kellett várni. A harmadik, A gépek lázadása 2003-ban került a mozikba. A negyedikben, elfoglaltságai miatt a kaliforniai kormányzót, Arnold Schwarzeneggert már nem láthatjuk, helyette Roland Kickinger játssza a gyilkos robotot.

Az Alien-hívők sem maradnak film nélkül, a földönkívüliek ezúttal a szörnyekkel csapnak össze a Monsters vs. Aliens című animációs alkotásban, amelyet áprilistól láthatunk. Ugyanígy látható lesz az X-Men következő epizódja is, és júniusban kerül a mozikba a Transformers második része is.

A gondolkodtató krimik szerelmeseinek egy Dan Brown-regény megfilmesítése ígér szórakozást. A Da Vinci-kód következő - a regény esetében a megelőző - része az Angyalok és Démonok, amelyben Robert Langdont ismét Tom Hanks alakítja, de a filmben szerepet kap Ewan McGregor is. Az alkotást májusban mutatják be.Az elmúlt években rendre a mozikba került egy-egy Harry Potter-feldolgozás, így a boszorkánytanonc története immár elmaradhatatlan. A félvér herceget júliustól láthatjuk, a szereplőket pedig az eddig megszokottak: Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint.

A felújítások kora

A felújítások korát is éljük manapság. Jövőre remake-ekben is részünk lesz, főleg régi horrorokhoz nyúlnak az alkotók. Jön a Péntek 13.; egy 1980-ban megkezdett, majd 1988-ig összesen hét részt megélt egykori horror első részét forgatták újra Hollywoodban. A februárra várható alkotás egy húsz éve nem használt, Crystal Lake-i tábor lakóinak kalandjait mutatja be, akik egy évtizedekkel korábban elkövetett gyilkosság helyszínére csöppennek.

A Szahara rendezője, Breck Eisner is egy felújítással áll elő jövőre, egy 1954-es klasszikust, A fekete lagúna szörnye című horrort forgatja újra.

Szintén egy régi sztori újraforgatása a Nine (Kilenc) című alkotás, amelynek eredetijét 1963-ban Fellini készítette el. A felújított változatban, amely várhatóan 2009 decemberében kerül a mozikba, olyan sztárok vonulnak fel, mint Nicole Kidman, Daniel Day-Lewis, Sophia Loren, Penelope Cruz és Judi Dench, néhányan még dalra is fakadnak.

Amerika kedvencei a szuperhősök, akik kezdetben a képregények oldalain tűntek fel, később ihletet adtak a filmgyáraknak is. Láttuk már moziban Batmant és Supermant is, jövőre G.I. Joe kerül terítékre, aki műanyagjáték-formában hódította meg a világot. A filmet a Múmia-sorozat rendezője, Stephen Sommers rendezi.

A rémisztő történetek egy újabb gyöngyszemének ígérkezik A farkasember, amelynek alkotói Anthony Hopkinst kérték fel a nézők riogatására.És egy újabb remake: jövőre ismét lecsapnak a Madarak. Hitchcock klasszikusa, amelynek bemutatásának időpontja még nincs meg, azt azonban már tudni lehet, hogy Melanie Daniels szerepét Naomi Watts játssza, és az alkotók tárgyalnak George Clooneyval is.

Robin Hood történetét már jó párszor láttuk. A Magyarországon manapság csak az új adófajtát hirdető, az eredeti történet szerint is a szegényeket segítő rabló sztoriját ezúttal Russell Crowe-val akarják eladni, Nottingham címen, 2009 novemberében.

A Star Trek című filmsorozatot is moziba álmodták. Az 1966-ba a televíziók képernyőjére került sci-fi ezúttal az egész estét filmek kedvelőit is szórakoztathatja.

Klasszikus történetek


És jöjjenek a klasszikusok: vászonra kerül egy Oscar Wilde-regény, a Dorian Gray. A főszerepet az angol szívtipró, Colin Firth alakítja, valamint egy másik irodalmi alak, Sherlock Holmes is. A nyomozót Robert Downey Junior előadásában láthatjuk, de a filmben szerepet kap Jude Law is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×