eur:
388.88
usd:
361.18
bux:
68123.84
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Shakespeare-t az általános iskolákba!

A brit kormány legújabb tervezete szerint már az ötévesnél fiatalabb korosztálynak is tanítani kéne a világhírű drámaíró műveit.

A brit kormány egy új tervezete szerint a szigetország általános iskoláinak tantervébe is be kellene venni William Shakespeare műveit, így ezeket  az ötévesnél fiatalabb korosztály is tanulhatná.

A kormány minden általános iskolának egy útmutatót küldött, amely praktikus ötleteket ad a világhírű reneszánszkori drámaíró műveinek tanításához. A tananyagcsomag egy DVD-t is tartalmaz, amin Shakespeare meséit animációs filmeken dolgozták fel.

Jim Knight oktatási miniszter szerint Shakespeare minden idők leghíresebb drámaírója, a britek egyik legnagyobb személyisége, akinek műveit világszerte tanítják. Úgy vélte: Shakespeare a fiatal korosztály számára is élvezhető, ezért nekik is meg kell adni a lehetőséget, hogy megismerjék és élvezzék a drámákat.

A Shakespeare oktatását minden évfolyamon lehetővé tevő irányelv kidolgozásában a londoni Globe Színház és a The Royal Shakespeare Company szakértői is részt vettek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×