eur:
389.34
usd:
363.71
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nem száll ki a taposómalomból Woody Allen

Noha továbbra is futószalagon készíti filmjeit, a közönség egyre kevésbé van elragadtatva Woody Allen alkotásaitól. Még szerencse, hogy őt magát ez nem érdekli.

Ezen a héten mutatják be Woody Allen legutóbb befejezett filmjét, a Vicky Cristina Barcelonát a Cannes-i Filmfesztiválon, a versenyprogramon kívül. Az alkotás több sztárt is felvonultat, a legutóbb Oscar-díjat nyert Javier Bardemet, valamint Penélope Cruzt és Scarlett Johanssont.

A rendező ugyanakkor már nem törődik ezzel a filmmel, mint mondja, soha nem foglalkozik a lezárt munkáival. Ugyanígy hidegen hagyja a kritika és a közönség véleménye is, a Times brit napilap munkatársával beszélgetve például kijelentette: "Az elmúlt 30 évben egyetlen sort sem olvastam el, amit rólam vagy a filmjeiről írtak, fogalmam sincs, mit gondolnak a munkáimról. Arról sem tudok, hogy pénzügyileg mennyire sikeresek, mert a bevétel a könyvelőimhez kerül, akikkel nincs kapcsolatom".

Igaz, talán nincs is szüksége kritikusokra, elég kemény magához is. Úgy véli például, hogy egyetlen olyan filmrendezőt sem találni, akire hatott volna a munkássága.

Ezzel együtt figyelemre méltó, hogy - legalábbis az Egyesült Királyságban - szinte teljesen megszűnt Woody Allen kultusza. Ahogy a riporter egyik ismerőse fogalmazott: "Manapság Woody Allen rajongójának lenni olyan, mint az angol (labdarúgó-) válogatottnak szurkolni. Nosztalgiázhatsz a dicsőséges múltról, és reménykedhetsz a hasonló folytatásban, de újra és újra csalódás ér".

Nehéz megmondani, hogy mikor és miért vált érdektelenné a filmrendező a szélesebb közönség számára, botrányos-ellentmondásos magánélete mindenesetre sokakat elbizonytalanított. Az érdektelenséget egyébként jelzi, hogy míg korábban országos esemény volt egy Woody Allen-film premierje, a legutóbbi munkái közül többet be sem mutattak a brit mozikban.

Noha hetvenkét évével már jócskán túlvan a nyugdíjkorhatáron, Woody Allen a közeljövőben nem száll ki a taposómalomból; saját bevallása szerint akkor a legboldogabb, ha otthon van, és írhat.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×