eur:
389.13
usd:
363.67
bux:
68201.18
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nyolcvan milliós bukás lehet az idei Sziget - képekkel

Becslések szerint 80 millió forintos veszteséggel zárt az idei Sziget fesztivál - mondta az esemény főszervezője. Gerendai Károly hozzátette: a kedvezőtlen időjárás miatt a tavalyinál idén körülbelül 15 ezerrel kevesebben látogattak ki a Hajógyári-szigetre.

Az már biztos, hogy nem volt nyereséges az idei Sziget fesztivál, de a mérleg majd csak a jelenleg még becsült költségek pontosítása után lesz meg - mondta az InfoRádiónak a rendezvény főszervezője.

Gerendai Károly közölte: a Sziget akkor lehetett volna nyereséges, ha idén is legalább annyian - 385 ezren - látogatnak ki a Hajógyári-szigetre, mint tavaly, az időjárás azonban keresztülhúzta a számításokat, mivel az esős napokon lényegesen - összesen körülbelül 15 ezerrel - kevesebben váltottak jegyet a programokra.

A becslések szerint 80 millió forintos nagyságrendű a veszteség, az idei Sziget azonban nagy mínusszal indult, mivel kilépett az egyik fő támogató, nem kapott állami támogatást a rendezvény, és megváltozott a jegyek áfája is, a fesztivál a lehetőségeihez képest mégis jól teljesített - tette hozzá a főszervező.

A Sziget Kulturális Szervezőiroda egyéb rendezvényei - a Volt Fesztivál, a Félsziget Fesztivál, vagy a nulladik napi LGT-koncert - azonban nyereségesek voltak, ezek bevételei pedig fedezik a Sziget veszteségeit - mondta Gerendai Károly.

<

Fotó: inforadio.hu - Egeresi Tünde

Egy hétbe telik, míg mindent elbontanak és elszállítanak a Sziget területéről, miközben folyamatosan takarítanak is. Ezt követi a helyszín felmérése, amelynek során kiderül, milyen helyreállítási munkákat kell majd elvégezni a Hajógyári-szigeten - közölte a főszervező.

Az Óbudai-szigeten a takarítást, a helyreállítást a Fővárosi Közterület-fenntartó Kft. végzi. A zöldterületet fenntartó Főkert Zrt. az előzetes állapotfelmérés után most kárfelmérést végez majd. A helyreállítás a pázsit mellett cserje és talajtakaró növényekben keletkezett hiányok pótlására is kiterjed. A nagy járművek évről évre kárt tesznek a park fáiban is, így azokat is végig kell szemlézni, s a balesetveszélyessé vált, megrepedt ágakat el kell távolítani - közölte a főpolgármesteri hivatal.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×