eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Pénteken olyat láthat, mint még soha - nézzen bele most!

Pénteken lép fel a budapesti Puskás Ferenc Stadionban a Rolling Stones. A koncert nem akármilyen látványosságot ígér, de a lényeg nem ez, hanem az elpusztíthatatlan zenekar örökzöld dalai.

Itt az idő, hogy kasszát csináljunk, mielőtt a Rolling Stones pénteken Budapesten is színpadra lép.

A világ legnagyobb rock and roll zenekara gigantikus üzleti vállalkozás: a Bigger Bang turné 2005 augusztusában Bostonban startolt, és eddig 437 millió dollárt hozott a konyhára. Pedig néhány koncertet el kellett halasztani, mert Keith Richarsd a Fidzsi-szigeteken a fejére esett egy kókuszpálmáról.

A zenekar Észak-Amerikában 55, Dél-Amerikában négy, Japánban öt, Kínában egy koncertet adott, majd Ausztráliában és Új-Zélandon is fellépett.

Minden idők legnagyobb koncertje

Februárban a Copacabanán csaknem kétmillió ember hallgatta Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts és Ron Wood játékát; valószínűleg az volt minden idők legnagyobb szabadtéri koncertje.

Kínában a cenzorok túlságosan szuggesztívnek gondoltak néhány Rolling Stones-dalt, így azok nem hangozhattak el a pekingi bulin.

A négy zenész különrepülőgéppel, hatalmas személyzettel és hatvankét kamionnal szerdán érkezett meg Budapestre. Az együttes második alkalommal lép fel Magyarországon, először 1995. augusztus 8-án játszottak a magyar fővárosban.

Nem a látvány a legfontosabb

A kétórás koncert páratlan látványosságot ígér, óriási kivetítőkkel és hatalmas lángnyelvekkel, a lényeg azonban nyilvánvalóan nem ez, hanem például a Bill Gatesnek ötmillió dollárért eladott Start me up, a Marinnae Faithfull-lal töltött időkre emlékező Angie és, persze, a hotelszobában megálmodott Statisfaction.

A legdrágább jegy 150 ezer forintba került. Sokan azonban ezt az árat is hajlandóak kifizetni egy elpusztíthatatlan zenekarért.

Nem csoda, hiszen még a Metallica tagjai is megtisztelőnek nevezték, hogy San Franciscóban előzenekarként léphettek fel a nagy Rolling Stones előtt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×