eur:
389.59
usd:
361.88
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A hét főbűn: a jégkrém segített

A filmszemle zsűrije Dér András: A hét főbűn (Bűnök ezek?) című alkotásának ítélte a legjobb rendezésért járó díjat, bár mikor a film ötlete felmerült, még se a rendezőnek, se a szerkesztő Heltai Péternek nem volt ötlete arra, hogyan lehetne a témát képileg is megjeleníteni.

A film szerkesztője és ötletgazdája, Heltai Péter az InfoRádiónak elmondta: a hét főbűn már régóta foglalkoztatta, a televízióban is készített róla műsorsorozatot, ennek egyik beszélgetésén a rendező, Dér András is részt vett.

Innen jött az ötlet, hogy jó lenne egy olyan filmet készíteni, amelyben az összes főbűn megjelenik, arról azonban nem volt elképzelése, hogyan lehetne ezt filmes formába önteni - tette hozzá az újságíró.

Dér András elmondta, maga is meglepődött, amikor Heltai Péter a hét főbűn megfilmesítésének ötletével kereste meg.

A jégkrém volt a kulcs


A megfejtés akkor született meg, amikor Heltai Péter elmesélte, miért tudják a gyerekei felsorolni a bűnöket: felhasználták őket egy jégkrémcsalád marketingkampányában - közölte a rendező.

Innentől kezdve már tudták, hogy a témát a gyerekek irányából közelítik majd meg, hiszen erről egyébként is a fiataloknak akartak beszélni.

Elgondolkodtatni

Heltai Péter szerint a filmben nem moralizálni, hanem elgondolkodtatni akartak, éppen ezért kapta a film a "Bűnök ezek?" alcímet.

A szerkesztő partnerséget vár a film közönségétől, azt, hogy továbbgondolják az elhangzottakat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 17:50
×
×
×
×