eur:
394.06
usd:
365.64
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Andy Vajna: zokogtak a kritikusok a Szabadság, szerelem vetítésén

A héten mutatták be az amerikai szakmai közönségnek a Szabadság, szerelem című új magyar filmet. Andy Vajna, az alkotás producere az InfoRádiónak elmondta: az újságírók megtapsolták és megkönnyezték a filmet.

Ez volt a film első publikus bemutatója, és nagyon ideges voltam, mert először vetítettük olyan közönségnek, amelynek semmi köze nincs Magyarországhoz - idézte fel a bemutatót a producer.

Andy Vajna nagyon érdekesnek tartotta a fogadtatást, mert - mint mondta - egy külföldi film vetítésére általában 6-7 újságíró megy el, most viszont legalább 50-en voltak, a nagy részük újságíró, köztük a Golden Globe-ról határozó szakírók.

"Idegességemben nem nagyon tudtam végignézni a filmet, ki-be jártam a vetítőteremből, de azt láttam, hogy nagyon nagy érdeklődéssel nézték a filmet. Amit korábban soha nem tapasztaltam, hogy végigülték a végcímeket. Utána pedig megtapsolták a filmet, és mindenki zokogva jött ki a vetítőből" - ecsetelte a fogadtatást az alkotó.

Andy Vajna hozzátette: az újságírók azt mondták neki, hogy a film olyan emocionális tapasztalat volt a számukra, hogy alig-alig tudtak szóhoz jutni.

Amerikában is tudnak a filmről

A producer kitért arra is, hogy hamarosan levetítik a filmet a nagy stúdiók képviselőinek; a XXth Century Fox pedig már be is jelentkezett az európai forgalmazás jogáért.

A Time magazin felkérte Joe Eszterhás-t, hogy írjon egy cikket Nagy Imréről, a forradalomról, és erről a filmről.

Remélem, hogy a Szabadság, szerelemnek lesz jövője Amerikában, Joe Eszterhás 12 éves fia mindenesetre nagyon élvezte a filmet - fűzte hozzá Andy Vajna.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×