eur:
392.27
usd:
366.69
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Magyar díjazott a World Press fotópályázatán

Ismét van magyar díjazottja a World Press fotópályázatnak. A világsajtó elmúlt évi legjobb fotóinak tárlata pénteken nyílt meg Budapesten, a Néprajzi Múzeumban.

A világ fotóriporterei számára 49. alkalommal hirdetik meg a pályázatot. Idén 122 országból csaknem 4500 fotós nevezett be. Az általuk beküldött több mint 83 ezer fényképből egy nemzetközi zsűri választotta ki azt a 200-at amelyet kiállítanak. A tárlat 92 országban látható idén.

Műfajban, technikailag nincs változás az előző évekhez képest - értékelte a beérkezett pályamunkákat Révész Tamás, a magyar kiállítás egyik szervezője. Most már minden fényképet digitális változatban küldenek be a pályázók, így a zsűrinek különösen figyelnie kell arra, hogy a készítők semmilyen módon ne manipulálják képeiket.

A nemzetközi zsűri díjat ítélt Dezső Tamásnak, aki egy romániai kisváros mindennapjait mutatta be drámai felvételein. A fotós tavaly Magyarországon is számos díjat elnyert.

A résztvevők tíz kategóriában, a többi mellett napi hírek, mindennapi élet, sport, művészet és tudomány témában nyújthatták be pályázataikat. A zsűri 63 díjat osztott ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×