eur:
393.86
usd:
368.27
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Sikeresek voltak a magyar írók Lipcsében

Nagyobb standon és gazdagabb programmal jelent meg Magyarország 2006. március 16-19. között a Lipcsei Könyvvásáron, mint eddig valaha. Európa egyik legnagyobb irodalmi fesztiválján - amely az Ungarischer Akzent, a németországi magyar évad fontos állomása volt - magyar írók személyesen mutatták be műveiket a német közönségnek.

A Lipcsei Könyvvásár a nemzetközi könyvvilág második legnagyobb, évről évre bővülő németországi találkozója.

Magyarország minden évben több szerzővel és gazdag irodalmi programmal vesz részt a vásáron. Idén Esterházy Péter, Bartis Attila, Darvasi László, Jónás Tamás, Sebők Zoltán, Tolvaly Ferenc, Dalos György és Török Imre volt jelen a különféle rendezvényeken, melyeket egyrészt a vásár területén, másrészt a belvárosban rendeztek meg - tájékoztatta a kultúrális minisztérium az InfoRádiót.

A magyar kulturális évad kapcsán a magyar stand terjedelme idén 60 m2-re bővült és teljeskörű információval szolgált a magyar könyvpiactól a magyar irodalmi programokon át egészen a fordítások támogatásáig.


A magyar stand Lipcsében

A nemzeti standon kívül megtalálhatók voltak a magyar szerzők az Európa Kávézóban, a "Kis nyelvek - nagy irodalmak" fórumán, melynek keretében tizenkét európai ország szerzői közös felolvasásokat és beszélgetéseket tartottak.

A "Kis nyelvek...." fórum szerzői - köztük Bartis Attila - Lipcse után március 20-án este a berlini Literaturwerkstattban mutatták be műveiket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×