eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária
Az ukrán fegyveres erők 24. gépesített dandárjának felvétele egy babakocsiról a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Csasziv Jarban 2024. szeptember 2-án. Az orosz invázió 2022. februári kezdete előtt 12 ezer fős település lakossága mintegy 700-ra zsugorodott 2024. áprilisára. Donyeck terület kormányzója, Vadim Filaskin ismételten felszólította a lakosságot a harcok dúlta város elhagyására.
Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán 24. gépesített dandár sajtószolgálata

Ismét sikerrel nyomultak előre az oroszok

Elfoglalta az orosz hadsereg a donyecki régióban található Novohrodivka települést - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium. Szombaton az ugyanebben a régióban található Kalinove "felszabadításáról" számolt be a tárca.

A vasárnapi hadijelentés a hat ukrajnai frontszakasz közül négyen számolt be orosz előretörésről. Donyeckben 13-ban, Kurszk megyében pedig ötben nevezte meg az orosz erők által visszavert ellentámadások és támadások számát. A "különleges hadművelet" övezetében a moszkvai összegzés szerint több mint kétezer ukrán katona esett el vagy sebesült meg súlyosan, Kurszk irányában pedig mintegy 510.

A tárca vasárnap délután közölte, hogy egy rakétacsapás mintegy harminc külföldi "zsoldost" ölt meg és hat haditechnikai eszközt semmisített meg a Szumi megyei Szteckivkánál.

Két ember meghalt, négy másik pedig megsebesült vasárnapra virradóra orosz légitámadásban az orosz határhoz közeli Szumi városban - közölte vasárnap az északkelet-ukrajnai megye katonai közigazgatása. A sebesültek között két gyermek van - írta a közigazgatás a Telegram üzenetküldő alkalmazásban. A közlemény szerint több lakóház és gépkocsi megrongálódott.

Orosz tüzérségi tűzben három nő halt meg a kelet-ukrajnai Donyeck megye egyik falujában vasárnap - közölte a megyei kormányzó. Vadim Filaskin szerint kazettás lövedékeket lőttek ki Cserkaszke falura, három nő meghalt, egy férfi pedig megsebesült. A támadásban legkevesebb kilenc lakóház megrongálódott. A kormányzó a Telegramon távozásra szólította fel a lakosokat.

(A nyitókép illusztráció: Az ukrán fegyveres erők 24. gépesített dandárjának felvétele egy babakocsiról a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Csasziv Jarban 2024. szeptember 2-án. Az orosz invázió 2022. februári kezdete előtt 12 ezer fős település lakossága mintegy 700-ra zsugorodott 2024. áprilisára. Donyeck terület kormányzója, Vadim Filaskin ismételten felszólította a lakosságot a harcok dúlta város elhagyására.)

Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×