eur:
396.29
usd:
366.93
bux:
70316.97
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal
KHARKIV, UKRAINE - MAY 25: Local residents and police members stand on the parking lot near hypermarket ‘Epicentr’ after Russian air attack on May 25, 2024 in Kharkiv, Ukraine. According to the city authorities, after the strike, a fire broke out on an area of 15,000 square meters, and there are civilian casualties. Epicentr K is a home improvement hypermarket chain in Ukraine. (Photo by Denys Klymenko/Gwara Media/Global Images Ukraine via Getty Images)
Nyitókép: Global Images Ukraine

Orosz légitámadás ért egy harkivi barkácsáruházat

Ihor Terehov, Harkiv polgármestere azt mondta, hogy sok embert nem találnak. Helyi hivatalos források szerint akár 200-an is tartózkodhattak az áruházban a támadás idején.

Legalább két halottja és több tucat sérültje van egy orosz légitámadásnak, amely szombaton ért egy barkácsáruházat az észak-ukrajnai Harkivban.

Az üzletben hatalmas tűz keletkezett, amelyet nagy erőkkel oltanak.

Oleh Szinyehubov, Harkiv megye kormányzója a Telegram üzenetküldő alkalmazáson azt közölte, hogy két irányított bomba csapódott be a város egyik lakónegyedében található barkácsáruházba. Tájékoztatása szerint 2 halálos áldozatról és 24 sérültről tudnak.

A német dpa hírügynökség a helyi polgári védelem adataira hivatkozva már 33 sérültről tett említést.

A Reuters hírügynökség rendelkezésére álló videófelvételeken hatalmas sötét füstfelhők, valamint a tűzoltók és a mentők helyszínre tartó járművei láthatók.

Közvetlenül a csapás után Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb kérést intézett az 1,3 millió lakosú város légvédelmének a megerősítésére. Harkiv, a második legnagyobb ukrán város 30 kilométerre fekszik az orosz határtól.

Napi videóbeszédében szombaton kora este Zelenszkij "az orosz őrület újabb megnyilvánulásának" nevezte a barkácsáruház ellen intézett támadást.

"Csak az olyan őrültek, mint Putyin, képesek ilyen szörnyű módon gyilkolni és terrorizálni az embereket" - jelentette ki.

"Ha megfelelő, korszerűbb légvédelmi rendszerekkel és repülőgépekkel rendelkeznénk, az orosz légierő természetesen már régen összeomlott volna, akárcsak a fekete-tengeri flottájuk" - tette hozzá, megjegyezve, hogy "az orosz repülőgépek lelövése a valódi békefenntartó intézkedés".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.13. csütörtök, 18:00
Szalai Ádám
a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×