eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Four rockets of anti-aircraft missile system are directed upwards against the background of sunset
Nyitókép: Anton Petrus/Getty Images

Volodimir Zelenszkij: most a légvédelem megerősítése a legfontosabb feladat

Az ukrán elnök videobeszédében utalt az elmúlt napok tömeges orosz légitámadásaira, amelyek óriási pusztítást okoztak.

Az orosz hadsereg múlt hétfő óta csaknem 190 különböző típusú rakétát, mintegy 140 önmegsemmisítő (kamikaze) drónt, valamint 700 irányított légibombát vetett be különböző célpontok ellen - mondta az ukrán elnök.

A legújabb orosz légitámadások nyomán a kelet-ukrajnai Harkiv városában és környékén megszűnt az áramszolgáltatás és a távfűtés. A területen csaknem 200 ezer ember maradt áram nélkül - mondta Zelenszkij, hozzátéve, hogy áramkimaradásokat jelentettek a dél-ukrajnai Odessza kikötővárosból is.

Zelenszkij "az emberi élet ellenségének" minősítette Vlagyimir Putyin orosz elnököt, akinek nincs joga győzni a háborúban. "Meg kell őt fosztani attól a lehetőségtől, hogy mások életét tönkretegye, csak ezáltal lehet Ukrajna és az egész világ biztonságát szavatolni" - vélekedett az ukrán elnök.

Címlapról ajánljuk

Marilyn Monroe-tól Billie Eilishig – Dívák és Ikonok a Magyar Zene Házában

Magyarország nemzetközi kulturális pozícióját mutatja, hogy a londoni Viktória és Albert Múzeum először Budapestre utaztatja nagy sikerű Dívák és Ikonok című kiállítását, amelyet a Magyar Zene Háza magyar művészek történeteivel, tárgyaival egészített ki – mondta Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár a tárlatot megnyitó beszédében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×