eur:
389.4
usd:
363.93
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Az M85-ös gyorsforgalmi út Csorna közelében 2020. december 16-án. Ezen a napon birtokba vehették az autósok az autóút Sopron-kelet és Csorna-nyugat közötti szakaszát. A 153,2 milliárd forint költségvetési forrásból megvalósult beruházással 45 percre csökken a menetidő Sopron és Győr között. Az autóutat a Sopron-kelet csomópontig kétszer két sávon építették ki, középen szalagkorláttal, leállósáv nélkül. Az út koronaszélessége 24,6 méter, a tervezett sebesség óránkénti 110 kilométer.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Még egy osztrák gyorsforgalmi út közelít a magyar határhoz

Újabb szakasza készült el az S7-es gyorsforgalmi útnak Ausztriában.

Közel két éve adták át a Körmendet az osztrák határral Rábafüzesnél összekötő M80-as gyorsforgalmi utat. Az út egészen a magyar-osztrák határ vonaláig készen van, onnan viszont nincs folytatása, így a határ után a régi utakat kell használni Ausztriában.

Az osztrákok oldalon az S7-es gyorsforgalmi út volna az, amely az A2-es autópályát össezkötnék a magyar M80-assal Rábafüzesnél. Tavaly április elején elkészült az S7-es alagútja Rudersdorfnál, és az év végén megnyitották az A2-es és Rudersdorf közötti szakaszt - írja a nyugat.hu.

Most újabb szakasz készült el. Szombattól az A2-estől egészen Dobersdorfig használhatják az autósok a gyorsforgalmit

- írja az orf.at. Dobersdorf csupán tíz kilométerre van az osztrák-magyar határtól.

A gyorsforgalmi befejezését 2025-re tervezik. Ha elkészül az S7-es, akkor össze lehet kötni az M80-asal, és ezzel az M80-ashoz kapcsolódó, tervezés alatt álló M86-os is össze lesz kötve az A2-essel és az európai autópálya-hálózattal.

Fotónkon az M85-ös út látható.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×