eur:
390.43
usd:
363.93
bux:
68383.81
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter (b) és Virág Zsolt, a Magyar Kastélyprogram Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója (j) a helyreállított boldogkői vár megnyitóján 2024. március 18-án. Közel 650 millió forintból valósult meg a vár belső felújítása és eredeti állapotának visszaállítása, valamint látogatóközpont is épült.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Átadták a helyreállított boldogkői várat

Navracsics Tibor: a várak megújítása a versenyképességet szolgálja

A versenyképességet szolgálja a középkori kastélyok és várak felújítása - mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Boldogkőváralján a helyreállított boldogkői vár megnyitóján.

Navracsics Tibor hangsúlyozta, hogy a sokak által feledésre ítélt, poros és romos emlékek sorra nyílnak újra, ezzel nyújtanak szórakozást, kultúrát és művelődési lehetőséget a látogatóknak. Hozzátette, a nyugati országok tapasztalata alapján is látszik, hogy a versenyképesség akkor kezdődik, amikor optimálisan tudjuk felhasználni saját tradícióinkat és örökségünket.

Ahogy az Infostart korábban beszámolt, Boldogkő várában az 1300-as évek közepén épült palotaszárnyat az eredeti állapotnak megfelelően állították helyre.
Az emeleten visszaépültek a boltozatok, eredeti méretében rekonstruálták a 19 méter hosszú lovagtermet, illetve a hozzá kapcsolódó lakótermet. Visszaépült az északkeleti torony, ahol az eredeti helyszínen egy korabeli eszközökkel, tűzhellyel felszerelt konyha is elkészült. A projekt része a vár külső és belső díszkivilágítása is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Számos konfliktus zajlik jelenleg a világban, amelynek egyelőre nem látszik a megoldása. A nyílt fegyveres összecsapások a világ nagy részének többnyire nem áll érdekében, ezért ilyenkor viszonylag hamar felbukkannak azok a szereplők, akik megpróbálnak közvetíteni a szemben álló felek között. A 21. században egyre gyakrabban merül fel a hasonló ügyeknél a Perzsa-öböl apró olajmonarchiája, Katar neve. Emögött pedig hosszas építkezés, de komoly stratégiai célok is felmerülnek. Elemzésünkben annak járunk utána, hogy pontosan mi motiválja Dohát a békés rendezések elősegítésében és mit nyerhet ezzel pontosan az ország.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×