eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: fbi.gov

22 elrabolt műtárgyat juttatott vissza Japánnak az FBI

Az Egyesült Államok közel kéttucatnyi műtárgyat juttatott vissza Japánba, amelyek a második világháború idején kerültek amerikai kézbe – közölte az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda.

Az FBI közleménye szerint a 22 műtárgy Okinaváról származik, köztük 18. és 19. századi darabok, portréképek, valamint egy, az 1800-as évekből származó, kézzel rajzolt térkép a szigetről és kerámiatárgyak.

A japán műkincseknek csaknem 80 éve veszett nyomuk, az okinavai csata idején. A közelmúltban egy második világháborús veterán családja jelentkezett az amerikai szövetségi hatóságoknál Massachusetts államban, hogy néhai édesapjuk hagyatékában olyan tárgyakat találtak, amelyek „értékes ázsiai művészeti tárgynak tűnnek”.

A hatóság köszönetet mondott a családnak a bejelentésért, és felhívta a figyelmet arra, hogy a helyes döntést hozta. Az is kiderült, hogy a világháborús veterán hozzátartozói, amikor rábukkantak a tárgyakra, áttekintették a lopott műkincsek jegyzékét, ahol legalább 4 darabot megtaláltak. Ezt követően jelentkeztek az FBI-nál.

A most visszajuttatott japán műtárgyak hivatalos átadási ünnepségét egy későbbi időpontban tartják a szigetországban – olvasható az FBI közleményében.

Az okinavai csata a második világháború csendes-óceáni hadszínterének egyik meghatározó küzdelme volt, több 80 napig tartott, 1945 áprilisának elejétől júniusának végéig.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

A home office miatti alacsony kihasználtság, a megemelkedett finanszírozási költségek és a gazdasági növekedés visszafogottsága válságba taszította a kereskedelmi ingatlanok, köztük az irodák piacát a fejlett országokban. Különösen az USA-ban és Németországban pánikolt be emiatt a részvénypiac, elég a New York Community Bank és a Pfandbriefbank zuhanására gondolni, amelyeknek nagy a hitelkitettségük ezen a területen. De mi a helyzet Magyarországon? Aggódhatunk mi is a kereskedelmi ingatlanokra felvett projekthitelek miatt? Az MNB ezen a héten közzétett Kereskedelmiingatlan-piaci jelentésének a megállapításait foglaljuk most össze erről, további információkért pedig érdemes eljönni a Portfolio május 14-ei Hitelezés 2024 konferenciájára, amelyen a piaci szereplők is értékelik a helyzetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×