eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott képen Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára beszél a párt központi bizottság ülésének harmadik napján Phenjanban 2021. június 17-én.
Nyitókép: MTI/EPA/KCNA

Ha eddig nem tudta volna, hogy Észak-Koreának parlamentje van - Erről döntött most

Észak-Korea parlamentje, a Legfelsőbb Népi Gyűlés szerdán megszavazta a Dél-Koreával kötött gazdasági együttműködési megállapodások felmondását - közölte csütörtökön a kommunista állam hírügynöksége.

A KCNA beszámolója szerint a testület, amely a Koreai Munkapárt által meghatározott politikai irányvonalat hajtja végre, egyben megszavazta a Dél-Koreával fenntartott gazdasági kapcsolatokat szabályzó törvények eltörlését is, ideértve a Kumgang-hegyen dél-koreaiak által épített turisztikai projektre vonatkozó különleges jogszabályokat.

Ez utóbbi üdülőhely a két Korea gazdasági együttműködésének szimbóluma volt a 2000-es évek elején, amikor még közelebbi volt a viszony Phenjan és Szöul között. Csaknem kétmillió dél-koreai turista fordult meg ott. A projektet 2008-ban függesztették fel, amikor egy lezárt területre tévedt dél-koreai turistát agyonlőttek észak-koreai őrök.

Phenjan és Szöul között egyre feszültebb a viszony. Dél-Korea tavaly részlegesen felfüggesztette az Észak-Koreával 2018-ban kötött katonai egyezményt, miután Phenjan bejelentette, hogy sikeresen Föld körüli pályára állította első kémműholdját.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×