eur:
388.21
usd:
359.44
bux:
68485.5
2024. május 29. szerda Magdolna
Nyitókép: Pixabay

Már ma szavazhatnak a svéd NATO-csatlakozásról a törökök

Lehetséges, hogy nem sokkal korábbi kijelentése ellenére mégis a magyar kormány lesz az utolsó, amelyik jóváhagyja a skandináv ország csatlakozását az Észak-atlanti Szövetséghez.

A Reuters értesülése szerint már ma a török törvényhozás elé kerülhet Svédország NATO-csatlakozása – írja a Portfolio. Kedden összeül a török parlament, hogy szavazzanak Stockholm 2022 májusában benyújtott csatlakozási kérelméről.

Törökországon kívül már csak Magyarország nem ratifikálta a skandináv ország belépését a katonai szövetségbe.

Mint írják, Ankara szinte biztosan el fogja fogadni a kérelmet, így már csak Recep Tayyip Erdogan aláírásán múlik a régóta húzódó ügy lezárása.

Az előzetes elvárások szerint a török államfő a héten alá is fogja írni a csatlakozási kérelem elfogadásáról szóló törvényt.

A magyar kormány korábban úgy nyilatkozott, hogy "nem ők lesznek az utolsók", akik rábólintanak a NATO-bővítésre, most azonban tényleg úgy néz ki, hogy a magyar parlament döntésére kell majd várni.

Orbán Viktor pont ma jelentette be azt, hogy Budapestre invitálta Ulf Kristersson svéd kormányfőt, erről az Infostart is beszámolt. A svéd kormányfő sajtóosztálya úgy fogalmazott, hogy "még nem döntöttek a válaszról".

Címlapról ajánljuk
Konferencia-liga, döntő: Olympiakosz–Fiorentina

Konferencia-liga, döntő: Olympiakosz–Fiorentina

A második félidőre csökkent az olaszok lendülete, a görögök játékát pedig két sérülés is nehezíti, de az egész mérkőzésen feltűnően sok az ápolás. A rendes játékidőben nem született gól, jön a hosszabbítás.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.30. csütörtök, 18:00
Cseh Katalin
a Momentum elnökségi tagja és EP-képviselőjelöltje
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×