eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Már ma szavazhatnak a svéd NATO-csatlakozásról a törökök

Lehetséges, hogy nem sokkal korábbi kijelentése ellenére mégis a magyar kormány lesz az utolsó, amelyik jóváhagyja a skandináv ország csatlakozását az Észak-atlanti Szövetséghez.

A Reuters értesülése szerint már ma a török törvényhozás elé kerülhet Svédország NATO-csatlakozása – írja a Portfolio. Kedden összeül a török parlament, hogy szavazzanak Stockholm 2022 májusában benyújtott csatlakozási kérelméről.

Törökországon kívül már csak Magyarország nem ratifikálta a skandináv ország belépését a katonai szövetségbe.

Mint írják, Ankara szinte biztosan el fogja fogadni a kérelmet, így már csak Recep Tayyip Erdogan aláírásán múlik a régóta húzódó ügy lezárása.

Az előzetes elvárások szerint a török államfő a héten alá is fogja írni a csatlakozási kérelem elfogadásáról szóló törvényt.

A magyar kormány korábban úgy nyilatkozott, hogy "nem ők lesznek az utolsók", akik rábólintanak a NATO-bővítésre, most azonban tényleg úgy néz ki, hogy a magyar parlament döntésére kell majd várni.

Orbán Viktor pont ma jelentette be azt, hogy Budapestre invitálta Ulf Kristersson svéd kormányfőt, erről az Infostart is beszámolt. A svéd kormányfő sajtóosztálya úgy fogalmazott, hogy "még nem döntöttek a válaszról".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×