eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Unrecognizable people, a view from the back, a queue at the airport for check-in.
Nyitókép: ilona titova/Getty Images

Ezek voltak a legmeredekebb dolgok tavaly, amiket utasok fel akartak vinni a repülőre

Az amerikai Közlekedésbiztonsági Hivatal tízes listán tette közzé, milyen bizarr dolgokat próbáltak az emberek magukkal vinni a fedélzetre, mondván hátha sikerül átcsusszanni a biztonsági ellenőrzésen.

A TSA tavaly több mint 858 millió utast vizsgált át a sajtóközlemény szerint, a csomagok között akadt jó néhány nyugtalanító poggyász is a sokkolótól egészen a veszélyesig - írja a Roadster.hu.

A lista sereghajtói a Naruto című japán animációs sorozatból ismert dobókések lettek, melyeket egy kézipoggyászban találtak a bostoni Logan nemzetközi repülőtéren. A kilencedik egy, a Minneapolis-St Paul repülőtéren fellelt rakétautánzat lett egy feladott táskában.

Nyolcadikként végzett az összesítésben az az utas Seattle-ben, aki műanyag csomagolásos keto kenyerek közé rejtett egy kést. Ennél is bátrabb volt és a hetedik helyet érdemelte ki egy New Orleans-i utas, aki egy zacskó amfetamint próbált átcsempészni egy doboz fűszerkeverékben.

A hatodik helyezettnél kezdődnek csak az igazán hajmeresztő dolgok, ugyanis egy utas az észak-karolinai Charlotte repülőterén egy 35 mm-es tüzérségi lövedéket próbált táskájában a fedélzetre juttatni, ezt végül tűzszerészeknek kellett eltávolítani. Hasonlóan okos ötlet egy lábprotézisbe elrejteni egy kést - ezzel szerezte meg az ötödik helyet egy alaszkai utazó.

A negyedik helyig repített egy felszállni vágyót egy sorozatlövő fegyver, melyet 163 lőszerrel megtöltve próbált a poggyászában a gépre juttatni a New Orleans-i reptéren.

Sacramentóban egy rögtönzött robbanószerkezetet tartalmazó szén-dioxid patron kapcsoltak le a biztonsági ellenőrzésnél egy utas csomagjában, ezzel kiérdemelte a bronzérmet a mezőnyben (bár az ezért kiszabott büntetésről nincs információja a portálnak).

Az ezüstérmet az az utas kapta, aki a New York-i LaGuardia repülőtéren füves cigarettát próbált észrevétlenül magával vinni - egy pelenkába rejtve.

A győztes pedig, mint írja a portál, még annyira sem vicces, mint az eddigiek, ugyanis ebben az esetben az utas egy energiaitalos dobozba rejtett bombát akart a repülőre vinni.

A TSA közleményében az is szerepel, hogy 2023 folyamán több mint 6700 lőfegyvert tartóztatott fel a biztonsági ellenőrzési pontokon, ráadásul ezek 93 százaléka töltve volt - írják. Így tavaly megdőlt az Egyesült Államokban az egy év alatt lefoglalt legtöbb lőfegyver rekordja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×