eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Vlagyimir Putyin orosz elnök évértékelő sajtóértekezletet tart a moszkvai Gosztiny Dvor  konferenciaközpontban 2023. december 14-én.
Nyitókép: MTI/AP pool/Alekszandr Zemljanyicsenko

Putyin aláírta: még több ember kaphat orosz állampolgárságot

Aláírta Vlagyimir Putyin orosz elnök azt a rendeletet, amelynek alapján orosz állampolgárságot kaphatnak azok a külföldiek, akik az ukrajnai háború alatt szerződést kötnek az orosz hadsereggel – derül ki az Oroszország hivatalos információs oldalán közzétett dokumentumból.

A rendelet azt is lehetővé teszi, hogy az egészségügyi okokból nyugdíjba vonult, illetve az orosz fegyveres erőkkel kötött szerződésüket már teljesített külföldiek is orosz állampolgárságért folyamodjanak. A katonák mellett családtagjaik is igényelhetnek orosz útlevelet.

Putyin december 14-i sajtótájékoztatóján számolt be arról, hogy naponta körülbelül 1500 ember írt alá szerződést a hadsereggel.

December végén az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese, Dmitrij Medvegyev megerősítette, hogy 2023-ban félmillió ember jelentkezett szerződés alapján az orosz hadseregbe.

A fegyveres erők jelentése szerint jelenleg összesen 640 ezren szolgálnak szerződésesként – derül ki az RBK orosz sajtóorgánum beszámolójából.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×