eur:
389.78
usd:
363.67
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Javier Milei, a La Libertad Avanza nevű koalíció elnökjelöltje (k) leadja voksát az elnökválasztáson egy Buenos Aires-i szavazóhelyiségben 2023. augusztus 13-án.
Nyitókép: Mario De Fina

138 százalékos inflációval is lehet választást nyerni, de még nincs vége

Sergio Massa gazdasági miniszter végzett az első helyen az argentín elnökválasztás első fordulójában, így ő küzd meg Javier Milei ultraliberális jelölttel a novemberi második fordulóban.

A szavazatok 98 százalékának összeszámolása után Massa 36,6 százalékot szerzett a vasárnap tartott voksoláson, Milei pedig 30 százalékot ért el.

A választások előtti közvélemény-kutatások Mileit tartották esélyesnek az első helyre, és Massát a második helyre tették.

A harmadik helyen a jobbközép ellenzéki koalíció tagja, Patricia Bullrich volt belügyminiszter végzett 23,8 százalékkal.

Argentínában az elnökválasztás első fordulójában az azonnali győzelemhez a szavazatok 45 százalékára van szükség, illetve 40 százalék is elegendő, ha a második helyen befutó jelölt több mint tíz százalékponttal lemarad. Miután egyik jelölt sem nyerte meg az első fordulót, az első két helyen végzett elnökjelöltről ismét szavaznak a november 19-én tartandó második fordulóban.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×