eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay.com

Nagyobb parkolóhelyekre lesz szükség, és nem a bénázók miatt - videó

A londoni parkolóházi katasztrófa vezetett a megállapításhoz.

Kiderült, hogy az október 11-ére virradó éjjel, a londoni Luton repülőtér parkolóházában kiütött tűz oka egy kigyulladt hibrid Land Rover volt - írja a vezess.hu. Erről a járműről terjedtek át a lángok a többi autóra, amik nagyon közel parkoltak hozzá. A tűzeset eredményeképpen a parkolóház egyik szárnya összeomlott, 1500 gépkocsiban keletkezett kár és több száz megsemmisült. A tüzet 15 tűzoltóautó, három speciális légi berendezés és száznál is több tűzoltó volt csak képes megfékezni.

Az eset tanulságaként egy tanácsadó cég azzal az ötlettel állt elő, hogy ideje lenne megnövelni a parkolóhelyek méretét, az autók közötti távolságot - számolt be róla a portál a Daily Mail cikke nyomán.

Szerintük a biztonságos hézag két jármű között 90 és 120 centiméter között lenne,

így, ha ki is gyulladna valamelyik, a tűz sokkal lassabban terjedne egyikről a másikra, ha átterjedne egyáltalán. Javasolták továbbá, hogy saját tűzoltórendszerrel is fel kellene szerelni a többszintes parkolóházakat.

A tanácsadó cég hangsúlyozta, hogy minderre főként a mostanában egyre többször kigyulladó elektromos autók miatt lenne szükség, ugyanis ezeket a járműveket nehezebb eloltani, mint a robbanómotoros gépjárműveket.

A portál hozzáteszi: a nagyobb parkolóhelyek ötlete logikusan hangzik, de elég életszerűtlen, hiszen akkor adott helyen lényegesen kevesebb autó tudna parkolni, nagyobb parkolóházakra és betonplaccokra lenne szükség ugyanakkora igény mellett.

Az elektromos autók oltásáról a vezess.hu a tűzoltókkal és az Audi Hungáriával együttműködve készített videót:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×