eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Nyitókép: X/Ukraine in Türkiye

Rég nem tapasztalt rakétazápor zúdult Ukrajna nyugati részére – videó

Nagyszabású orosz rakétatámadás érte kedd hajnalban Ukrajna nyugati részét, Lemberget (Lviv), és az északnyugati Volhíniai területet (Voliny), a beszámolók szerint ez utóbbi régióban három ember meghalt – közölték helyi tisztviselők.

Egész Ukrajnában légiriadót rendeltek el mintegy két órán keresztül, ami hely idő szerint hajnali 2 óra körül (magyar idő szerint 1 órakor) kezdődött.

Lemberg polgármestere, Andrij Szadovij a Telegram üzenetküldő alkalmazáson arról számolt be, hogy egy égő lakóház kiürítésére adtak utasítást.

A lembergi támadás, és az ottani károk teljes mértéke egyelőre nem ismert. Korábban Makszim Kozickij, a terület kormányzója jelentette be, hogy „orosz rakéták csoportjai” tartanak a régió felé.

Az ukrán média arról számolt be, hogy a keddi támadás volt a legnagyobb a régió ellen azóta, hogy Oroszország 2022 februárjában megtámadta az országot.

Támadás érte a Lembergtől mintegy 150 kilométerre északra fekvő Volhíniai területet is, amely határos Lengyelországgal. A térség székhelyén, Luckban halálos áldozatai voltak a légicsapásoknak.

Jurij Pohuljajko volhíniai kormányzó a Telegramon azt írta, hogy Luckban, egy ipari vállalat telephelyén áldozatokat is követelt a támadás. „Sajnos, a légicsapás következtében halálos áldozatok is vannak. Egyelőre három ember meghalt. Több sebesült kórházban van” – tudatta a politikus.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×