eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
2023. március 16-i kép Mohamed Bazoum nigeri államfőről a niameyi elnöki hivatalban. Július 26-án az elnöki gárda őrizetbe vette Bazoumot, az államfőt támogató hadsereg pedig ultimátumot intézett az elnöki hivatal bejáratát eltorlaszoló gárdához.
Nyitókép: MTI/AP/AFP pool/Boureima Hama

Az ENSZ-főtitkárt aggasztják az elnök fogva tartásának körülményei

António Guterres ENSZ-főtitkár aggodalmát fejezte ki Mohamed Bazoum nigeri elnök fogva tartásának körülményei miatt és szabadon bocsátását követelte.

Az ENSZ helyi idő szerint szerdán kiadott közleményében a főtitkár elítélte „a nyomorúságos körülményeket, melyek között Bazoum elnök és családja él”.

Az amerikai CNN hírportálja szerint a puccsal megbuktatott elnököt katonák őrzik, csak főtt tésztát és rizst kap enni. Forrásuk szerint Bazoum egy üzenetsorozatban egy barátjának azt írta, „péntek óta minden emberi kapcsolatától elvágták”, így senki nem vihet neki élelmet és gyógyszert.

Ezért Guterres ismételten felszólított az elnök azonnali és feltétel nélküli szabadon bocsátására.

Címlapról ajánljuk
Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Továbbra is későn fordulnak orvoshoz a férfiak Magyarországon, ezért országos férfiegészség-kampány és PSA-szűrést indul betegszervezetek és az urológusszakma összefogásával a prosztatarák ellen. Itthon naponta három férfi hal meg a betegségben, pedig a prosztatarák korai felismerés esetén jól gyógyítható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Jó hírt kaptak az adótartozástól szenvedő napelemes kivitelezők, aminek a lakossági nyertesek is örülhetnek!

Jó hírt kaptak az adótartozástól szenvedő napelemes kivitelezők, aminek a lakossági nyertesek is örülhetnek!

Az uniós napelemes pályázatot lebonyolító ÉMI Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint mostantól azok a regisztrált napelemes kivitelezők, akik eddig a NAV felé fennálló adótartozásuk miatt nem tudták lehívni az RRF 6.2.1-es pályázat összegét, új lehetőséget kaptak – osztotta meg tagjaival és minden érintett napelemes kivitelezővel a jó hírt a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség. A naperőművek terjedésével, és annak átfogó következményeivel részletesen foglalkozunk a Portfolio jövő csütörtöki, október 10-i Energy Investment Forum konferenciáján, amelyre még nem késő itt regisztrálni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 6. 13:44
×
×
×
×