eur:
389.51
usd:
357.67
bux:
73375.88
2024. július 23. kedd Lenke
T-72B3 orosz harckocsi. Forrás:Twitter/Mike Yeo
Nyitókép: Forrás:Twitter/Mike Yeo

Rejtélyes ukrán manőver: elsüllyesztette magát egy harckocsi – videó

Egy orosz drón által készített felvétel szerint Makarivkánál, a frontvonal közelében egy ukrán harckocsi belegázolt a Mokri Jali folyóba, majd elsüllyedt.

Az ukrán T–72-es harckocsi a Twitteren közzétett felvétel alapján a meredek partvonalon csúszhatott be a folyóba. Az egyelőre nem derült ki, mi volt ezzel a célja az ukrán haderőnek vagy mi váltotta ki a történteket, mindenesetre a videó alatti kommentelők többsége szerint valószínűleg baleset történt.

Van olyan hozzászóló is, aki azonban nem véletlennek tartja a történteket, hanem szándékos cselekedetnek az ukránok részéről. A poszt írója megjegyzi, először azt gondolta, csak tréfálkoznak az orosz hírcsatornák, és szkeptikus volt azzal kapcsolatban, hitelesek-e a felvételek, majd azt írja, utánanézett, mi is történt valójában, és arra jutott, a harckocsi tényleg nagy sebességgel belegázolt a folyóba. Annyit azonban pontosított, hogy nem Sztaromajorszke településnél történt a manőver – ahogy azt az oroszok állítják –, hanem Makarivka közelében, körülbelül 2 kilométerre a frontvonaltól.

A Portfolio azt írja, a T–72-es harckocsi nem kétéltű jármű. A felderítő orosz drón által készített videón jól látható, hogy a folyóba való belegázolás után az ukrán katonák közül néhányan elhagyják a páncélost és

megpróbálnak kiúszni a partra, az azonban már nem derül ki, hogy sikerül-e nekik.

Az egyik kommentelő azt írja, minden modern harckocsi képes arra, hogy átgázoljon a nagy vizeken, ennek a harckocsinak az irányítója viszont nem mérte fel jól a körülményeket, ezért történhetett baleset. Egy másik hozzászóló megjegyzi: reméli, kijutott a teljes legénység a partra, mert a videó végén annyi látszik, hogy csak egy-két ember úszik.

Egy újabb twitterező pedig azt írja, valakinek emlékeztetnie kellene a most gúnyolódó oroszokat, hogy az ő tankjaik ugyanígy elsüllyedtek Bilohorivka közelében. Egy másik hozzászólás szerint baleset történhetett, ami bármikor bekövetkezhet, amikor egy 42 tonnás lánctalpas jármű egy nagyon meredek, csúszós parton próbál előrejutni. Szerinte nem valószínű, hogy a legénység kijutott a harckocsiból, hacsak nem sikerült időben kinyitniuk a jármű tetejét vagy találniuk valamilyen kijáratot.

Valaki más szintén azon a véleményen van, hogy a harckocsi megcsúszott a töltésen. Hozzáteszi: a nedves talajon, aljnövényzeten nincs sok tapadás. Bár a sínpárnák segítettek valamennyire, szerinte a jármű „halálra volt ítélve”, miután letért a földútról.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×