eur:
389.72
usd:
362.77
bux:
68044.71
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
fotó: Volodimir Zelenszkij videója
Nyitókép: Volodimir Zelenszkij videója

Az ukrán elnök váratlanul Kárpátaljára utazott, magyarokkal is tárgyalt

Váratlan látogatást tett szerdán Kárpátalján Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki Ungváron és Beregszászon is megfordult. A beszámolók szerint magyar katonákkal is találkozott.

A Telex beszámolója szerint váratlan látogatást tett szerdán Kárpátalján Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki Ungváron és Beregszászon is megfordult. Zelenszkij érkezését biztonsági okokból csak néhány órával korábban jelentették be, de így is sokan összegyűltek az utcákon, hogy köszöntsék az ukrán elnököt.

A Telex videós tudósítást adott az ukrán elnök látogatásáról. A beszámoló szerint Volodimir Zelenszki találkozott a magyar közösség képviselőivel, Babják Zoltán polgármesterrel és katonai vezetőkkel is.

Jelen volt Ukrajna leendő magyarországi nagykövete, Sándor Fegyir is, aki egyelőre nem foglalhatja el nagyköveti posztját Budapesten.

Az ukrán elnök Telegram-bejegyzésében – a Kárpátalja.ma magyar hírportál csütörtöki közlése szerint – azt írta, hogy „a határ kérdése stratégiai fontossággal bír Kárpátalja számára”, és hogy „Kárpátalja a gazdasági és társadalmi növekedés egyik motorja lesz”. Szó esett az ukrán katonák rehabilitációjának projektjéről, valamint a megye gazdasági fejlesztéséről, ahol a résztvevők szerint vannak kiaknázatlan lehetőségek.

Az ukrán elnök beregszászi találkozóját a korábban Twitterként ismert X közöségi oldalon fontos megbeszélésnek nevezte, hozzátéve, hogy ez volt az első találkozója ebben a formában.

„Mi valamennyien Ukrajna állampolgárai vagyunk, magyar és ukrán etnikumúak, és minden más nemzeti közösség. Valamennyien védelmezzük országunkat, segítünk harcosainknak, minden hősünknek. Megköszönöm a magyar közösségnek és az egész kárpátaljai régiónak a menekültek iránt tanúsított gondos és tiszteletteljes magatartást és fogadtatást. Az orosz agresszor fenyegetést jelent mindenki számára, aki értéknek tekinti a szabadságot, a békét és a fejlődést. Rendszerük rabságot és szenvedést hozott az Európának ebben a részében élő népeknek – ukránoknak, magyaroknak, lengyeleknek, cseheknek és másoknak. Ukrajna győzelme mindenkit meg fog menteni Európában, hála hőseink kitartásának” – írta.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×