eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A monszunesők miatt megáradt Han folyó vize hömpölyög a Jamszu híd aszfaltburkolatán Szöulban 2023. július 14-én. Az özönvízszerű esőzések miatt reggelre virradóan több mint négyezer háztartás maradt áram nélkül a dél-koreai fővárosban.
Nyitókép: MTI/EPA/YNA

Többen meghaltak, sokakat evakuálni kellett Dél-Koreában

Legalább 22 meghaltak és több mint négyezer embert evakuálni kellett a Dél-Koreában kialakult áradások miatt – közölték a hatóságok szombaton.

A belügy- és közbiztonsági minisztérium közlése szerint a három napja tartó heves esőzések következtében eddig csaknem ötezer embert menekítettek ki lakóhelyéről.

A nap folyamán a lezúduló eső miatt országszerte további károk keletkeztek.

Helyi idő szerint szombat estére

legalább 22-en életüket vesztették, tíz embert keresnek. Többeket kórházban ápolnak a földcsuszamlások és épületösszeomlások okozta sérüléseikkel.

Az utcákat és házakat elöntő víz, valamint a földcsuszamlások veszélye miatt a helyi önkormányzatok önkéntes evakuálásra felszólító közleménye összesen több mint hétezer embert érint.

A koreai vasúti társaság közölte, hogy az összes helyközi járatot, valamint több nagysebességű vonatot is leállított, és felhívta a figyelmet, hogy a közlekedő járatoknál késéssel kell számolni a vasúti pályákat elárasztó víz és a hegyekről lezúduló sziklák miatt.

A földcsuszamlások miatt a síneket elárasztó homok és föld miatt pénteken kisiklott egy helyközi vasúti járat Észak-Cshungcshong tartományban - tudatta a közlekedési minisztérium. A balesetben a vonatvezető könnyebb sérüléseket szenvedett, a járaton szerencsére nem tartózkodtak utasok.

A kormányzati szervek vezetőivel tartott szombati találkozó után Han Duk Szu miniszterelnök arra kérte a hadsereget, vegye ki részét a mentési munkálatokban és dolgozzon össze a kormányzati tisztségviselőkkel a felszerelés és munkaerő megfelelő elosztása érdekében.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×