eur:
393.18
usd:
373.34
bux:
55346.46
2023. szeptember 28. csütörtök Vencel
Újoncok kiképzésen vesznek részt a dél-oroszországi Rosztovi terület egyik gyakorlóterén 2022. október 4-én. Az orosz védelmi miniszter szerint több mint 200 ezer embert soroztak be az Ukrajna elleni háború miatt szeptember 21-én elrendelt részleges mozgósítás keretében.
Nyitókép: Arkagyij Budnyickij/MTI

Hatalmas hullaházak épülnek két orosz városban is az ukrán határ közelében

Az ukrán titkosszolgálat szerint Kurszk és Rosztov-na-Donu városokban építik az elesett katonákat befogadó állomásokat.

A washingtoni székhelyű Institute for the Study of War (ISW) kutató intézet jelentésében az Ukrán Katonai Hírszerzési Főigazgatóság (GUR) értesüléseire hivatkozik. Eszerint a két, határ közeli orosz városban nagy méretű befogadó állomásokat hoznak létre, ahol az Ukrajnában elesett orosz katonák tetemeit fogják ideiglenesen tárolni.

A létesítményekhez nagy méretű hűtőházak tartoznak. A két befogadóállomás építésére és a hűtőházak berendezéseire Moszkva 1,4 milliárd rubelt (mintegy hat milliárd forintot) kíván költeni.

Az amerikai kutatóintézet arról is hírt adott, hogy Leningrád megye pénzbeli kártérítést fizet a sebesült, vagy elesett zsoldosok, például a Wagner csoportnál szolgálók családjainak. Alekszandr Drozdenko, Leningrád megye kormányzója úgy rendelkezett, hogy ötszázezer és egymillió rubel (körülbelül 2-4 millió forint) jár a harcok sérültjeinek, és kétmillió rubel (8,5 millió forint) azoknak, akik életüket vesztik az ukrajnai háborúban.

A Wagner csoport vezetője, Jevgenyij Prigozsin azt közölte: mindent megtesz annak érdekében, hogy a sebesült és az elesett zsoldosok, illetve hozzátartozóik valóban megkapják a beígért támogatást.

Ugyancsak az ISW számolt be arról, hogy a moszkvai törvényhozás a jelek szerint

lehetővé akarja tenni a bebörtönzött vagy börtönviselt férfiak besorozását is.

Andrej Kartapolov, a Duma Védelmi Bizottságának vezetője olyan törvényjavaslatot nyújtott be, amelynek értelmében az orosz hadsereg mozgósítás, hadiállapot, vagy háború idején szerződéses katonákat toborozhatna a fegyintézetekből, illetve a büntetett előéletűek is beállhatnának katonának.

A tervezet szerint a bevonuló elítéltek és rovott múltúak kegyelmet kapnának. Ugyanakkor a rendelkezés nem vonatkozna azokra, akiket politikai bűncselekményekért, terrorizmusért vagy hazaárulásért ítéltek el. Ők továbbra sem lehetnének semmilyen formában sem tagjai az orosz haderőnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.28. csütörtök, 18:00
Áder János
volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke
Irodából lakás? Nem elképzelhetetlen, hogy régi ingatlanokat fognak átépíteni Magyarországon

Irodából lakás? Nem elképzelhetetlen, hogy régi ingatlanokat fognak átépíteni Magyarországon

Rengeteg régi, kihasználatlan iroda van a világon, vannak olyan területek azonban, ahol a hatalmas kereslet miatt ezeket már lakásokká kezdték átalakítani. Ez a trend már Magyarországon is elindult, így lehet, hogy a közeljövőben egyre több ilyen beruházás jöhet létre - derült ki a Portfolio Property Investment Forum 2023 panelbeszélgetéséből. A szakértők többek között megbeszélték azt is, hogy mi az oka az ingatlanpiaci visszaesés, mikor jöhet a fellendülés, de ESG-ről és azok költségeiről is szó volt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×