eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Orosz tüzérségi támadásban megrongált lakóház a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Bahmutban 2022. december 11-én.
Nyitókép: MTI/AP/Andrij Andrijenko

A The Washington Post, az AP és a The New York Times is Pulitzer-díjat nyert

Az abortuszhoz való jog amerikai korlátozásáról és az ukrajnai háborúról szóló tudósításaival vívták ki a szerzők az elismerést - jelentették be helyi idő szerint hétfőn New Yorkban.

A The Washington Post újságírója, Caroline Kitchener egy olyan nőről szóló riportjáért kapta az újságíróknak adható legnagyobb elismerést, aki az abortuszhoz való jog korlátozása miatt adott életet egy ikerpárnak. A The New York Times "az Ukrajna elleni orosz invázióról szóló rettenthetetlen tudósításaiért, köztük a Bucsa városában történtek után folytatott nyolc hónapos nyomozó munkáért" kapta az elismerést. Az AP a Mariupolban készített fotóival és tudósításaival érdemelte ki a Pulitzer-díjat, miután akkor is az ostromlott városban maradt, amikor más sajtóorgánumok már elhagyták a várost.

A Pulitzer-díjakat 23 kategóriában osztják ki, melyek közül 15 újságírói kategória. Emellett irodalmi, színházi és zenei Pulitzer-díj is létezik.

A regények közül idén Barbara Kingslover Demon Copperhead című írása és Hernad Diaz Trust című alkotása kapta a díjat, zenei téren pedig Rhiannon Giddens és Michael Abels Omar című operáját díjazta a zsűri.

A kitüntetést a New York-i Columbia Egyetem zsűrije ítéli oda, a díjazottakat pedig Marjorie Miller főigazgató jelentette be hétfőn.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×