eur:
392.91
usd:
363.55
bux:
65938.65
2024. február 29. csütörtök Elemér
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Gulagu.net/YouTube

„Ötéveseket is öltünk” – felkavaró dolgokról számolt be két, magát wagneresnek valló orosz

A Wagner csoport két korábbi tagja megrázó vallomást tett egy emberi jogi szervezetnek. Mindketten tucatjával ölték az ártatlan civileket.

„Azt akarom, hogy Oroszország és más nemzetek megtudják az igazságot. Nem akarok háborút és vérontást” – indokolta Azmat Uldarov egykori Wagner-harcos, miért vállalta az interjút az orosz Gulagu.net nevű emberi jogi szervezettel, amit egy orosz disszidens, Vlagyimir Osecskin alapított. Uldarov mellett egy másik egykori zsoldos, Alekszej Szavicsev is megszólalt.

A CNN megjegyezte, hogy a férfiak állításait nem tudták igazolni, annyit viszont sikerült megerősíteni belőlük, hogy mindketten személyesen Vlagyimir Putyintól kaptak kegyelmet, hogy aztán a börtönből a frontra mehessenek ártatlanokat ölni – írja az RTL.

Uldarov közlése szerint a gyilkosságokat parancsra követte el. A férfi szerint a Putyin magánhadseregét vezető Jevgenyij Prigozsintól azt a parancsot kapták Bahmutnál és Szoledárnál, hogy senkit se hagyjanak életben. „Saját kezűleg hajtottam végre a parancsot – gyerekeket öltem meg” – fogalmazott, majd hozzátette:

„mindenkit megöltünk… nőket, férfiakat, időseket, gyerekeket, beleértve az ötéveseket is.

Szavicsev azt vallotta, hogy egy februári fogolycsere után azt a parancsot kapták, hogy mindenkit öljenek meg, aki 15 évesnél idősebb. Mint mondta, mintegy tíz tinédzserrel végeztek, további 70 gyilkosságot is beisemrt. Állítása szerint, ha nem gyilkolt volna, akkor a többi wagneres őt öli meg.

Az ukrán elnöki hivatal a felvételekre úgy reagált, hogy az újabb bizonyítéka annak, hogy a Wagner-csoport háborús bűnöket követett el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Átszakadt a frontvonal nyugaton, nyomul előre az orosz hadsereg - Híreink az ukrajnai frontról csütörtökön

Átszakadt a frontvonal nyugaton, nyomul előre az orosz hadsereg - Híreink az ukrajnai frontról csütörtökön

Egyelőre nem hivatalos jelentések szerint az orosz haderő tovább tudott menni Avgyijivkától nyugatra: egy nap alatt három kisebb faluba is betörtek. Közben ukrán jelentések szerint ellentámadás volt Krasznohorivkánál, sikerült az oroszokat teljesen kitolni a településről. Közben komoly aggályok merültek fel azzal kapcsolatosan, hogy az orosz haderő Moldovában készül katonai akcióra. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×