eur:
389.45
usd:
364.63
bux:
68057.59
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Gulagu.net/YouTube

„Ötéveseket is öltünk” – felkavaró dolgokról számolt be két, magát wagneresnek valló orosz

A Wagner csoport két korábbi tagja megrázó vallomást tett egy emberi jogi szervezetnek. Mindketten tucatjával ölték az ártatlan civileket.

„Azt akarom, hogy Oroszország és más nemzetek megtudják az igazságot. Nem akarok háborút és vérontást” – indokolta Azmat Uldarov egykori Wagner-harcos, miért vállalta az interjút az orosz Gulagu.net nevű emberi jogi szervezettel, amit egy orosz disszidens, Vlagyimir Osecskin alapított. Uldarov mellett egy másik egykori zsoldos, Alekszej Szavicsev is megszólalt.

A CNN megjegyezte, hogy a férfiak állításait nem tudták igazolni, annyit viszont sikerült megerősíteni belőlük, hogy mindketten személyesen Vlagyimir Putyintól kaptak kegyelmet, hogy aztán a börtönből a frontra mehessenek ártatlanokat ölni – írja az RTL.

Uldarov közlése szerint a gyilkosságokat parancsra követte el. A férfi szerint a Putyin magánhadseregét vezető Jevgenyij Prigozsintól azt a parancsot kapták Bahmutnál és Szoledárnál, hogy senkit se hagyjanak életben. „Saját kezűleg hajtottam végre a parancsot – gyerekeket öltem meg” – fogalmazott, majd hozzátette:

„mindenkit megöltünk… nőket, férfiakat, időseket, gyerekeket, beleértve az ötéveseket is.

Szavicsev azt vallotta, hogy egy februári fogolycsere után azt a parancsot kapták, hogy mindenkit öljenek meg, aki 15 évesnél idősebb. Mint mondta, mintegy tíz tinédzserrel végeztek, további 70 gyilkosságot is beisemrt. Állítása szerint, ha nem gyilkolt volna, akkor a többi wagneres őt öli meg.

Az ukrán elnöki hivatal a felvételekre úgy reagált, hogy az újabb bizonyítéka annak, hogy a Wagner-csoport háborús bűnöket követett el.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×