eur:
369.87
usd:
345.56
bux:
47869.61
2023. június 3. szombat Klotild
Drón repül Kijev felett 2022. október 17-én. A Kijevet és más ukrán városokat ért orosz dróntámadásokban legkevesebb két ember vesztette életét.
Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Sesztak

Ukrajnai kollégiumot és középiskolát lőttek orosz drónok éjszaka

Hárman meghaltak és heten megsérültek Kijev megyében orosz dróncsapásokban éjszaka – közölték ukrán tisztségviselők.

A kijevi katonai igazgatás Telegram-csatornáján azt írta, hogy károk keletkeztek egy civil létesítményben, és a helyszínen mentőcsapatok dolgoznak.

Eközben a mentőcsapatok arról számoltak be, hogy egy szakközépiskolát és kollégiumot ért találat, amelyben hárman meghaltak és ketten megsérültek. Egy embert sikerült megmenteni, és vélhetően négyen rekedtek az épület romjai alatt.

A támadás a Kijevtől mintegy nyolcvan kilométerre délre, a Dnyeper partján fekvő Rzsiscsivben történt. Az iskola épületében a közzétett fotók alapján jelentős károk keletkeztek. A helyszínen tűz ütött ki, amely 300 négyzetméteren pusztított. A lángokat reggelre sikerült megfékezni.

Az ukrán hadsereg közölte, hogy huszonegy iráni gyártmányú Sahíd harci drónt észleltek Ukrajna fölött éjszaka, amelyekből tizenhatot lelőttek.

Címlapról ajánljuk
Egyre szomorúbb a gyermekek élete Magyarországon

Egyre szomorúbb a gyermekek élete Magyarországon

Egyre szomorúbb képet fest Magyarországon a gyermekjogok állapota. A kiváltó tényezők régóta ismertek, és most csúcsosodhatnak ki az évek óta tartó halogatások is - állapítja meg legfrissebb jelentésében a Hintalovon Alapítvány. Több a veszélyeztetett és a bántalmazott gyermek, romlott a hátrányos helyzetű gyerekek egészségügyi ellátása, az igazságszolgáltatáson belül ugyanakkor számos komoly előrelépés történt.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Nem érkeznek meg időben a fegyverek Kijev ellentámadásához - Háborús híreink szombaton

Nem érkeznek meg időben a fegyverek Kijev ellentámadásához - Háborús híreink szombaton

Megkezdődött az ukrán erők kiképzése az amerikai Abrams tankokon, ezzel együtt Antony Blinken, az Egyesült Államok külügyminisztere pénteken kijelentette, hogy az Egyesült Államok Ukrajnával és más szövetségeseivel azon dolgozik, hogy konszenzust építsenek ki a háború befejezése érdekében. Az ukrajnai Zaporizzsja régióban egy orosz tisztségviselő pénteken azt mondta, hogy az ukrán erők ágyúzták az Azovi-tengeren fekvő Berdjanszk oroszok által ellenőrzött kikötővárost. Nagy-Britannia támogatja Ukrajna NATO-hoz való csatlakozását, bár a politikai realitás az, hogy Ukrajna nem csatlakozik a NATO-hoz addig, amíg háborúban áll Oroszországgal. Az ukránok által támogatott orosz lázadó csoportok elmondása szerint továbbra is harcolnak az oroszországi Belgorod régióban, annak ellenére, hogy Moszkva csütörtökön azt állította, hogy visszaverte a támadást.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. június 3. 16:01
×
×
×
×