INFORÁDIÓ
2023. március 26. vasárnap
Emánuel

ukrajna

ukrajnai háború

hiperszonikus fegyver

H-47M2 Kinzsál orosz hiperszonikus rakéta, amelyet egy MiG-31-es hordoz. Forrás:Wikipédia

Vlagyimir Putyin: Oroszország nem vet be hiperszonikus fegyvert Ukrajna ellen

Infostart / MTI

Az orosz elnök egy tévéinterjúban közölte ezt, hozzátéve, hogy persze vannak ilyen fegyvereik.

Vlagyimir Putyin a Rosszija 1 tévécsatorna Moszkva. Kreml. Putyin című vasárnapi magazinműsorában beszélt erről.

Az orosz elnököt arról is kérdezték, hogy Moszkva szempontjából nem lett volna-e értelme már 2014-ben elindítani "különleges hadműveletet" a Donyec-medence lakosságának "védelmében". Putyin azonban azt válaszolta, hogy szerinte ebben az ügyben nem lehet feltételes módot használni, és - mint fogalmazott - Oroszország akkor az úgynevezett "krími tavasz" keretei között lépett fel.

Elismerte ugyanakkor, hogy a szankciók miatt meg kellett oldani az élelmiszerellátás, az importhelyettesítés, a pénzügyi rendszer megerősítése és modern fegyverek fejlesztésének feladatát.

Ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy az ellenfél várakozásai ellenére semmi sem omlott össze Oroszországban, a pénzügyi rendszer működik, a bankok növelik kapacitásaikat. Úgy vélekedett, hogy nagyon nehéz lenne megmondani, mi történt volna 2014-ben.

"És végül - igen, sok tennivalónk van, például a szárazföldi erők fejlesztése terén, de akkor még nem volt hiperszonikus fegyverünk, most pedig van.

Igen, valójában nem használjuk, de van. Érti?

Vannak más modern rendszereink is, de 2014-ben nem volt semmi ilyenünk" - mondta Putyin. Az orosz elnök szerint a Krím esetében Moszkvának sürgősen kellett cselekednie, és teljesítenie kellett "szent kötelességét" a helyi lakosság védelmében, mert a "nácik" a fenyegették őket.

"A Donyec-medencével kapcsolatban arra számítottunk, hogy ezt a problémát sikerül békés úton megoldani. De mint mostanra kiderült, az orrunknál fogva vezettek bennünket. Az úgynevezett partnereink közül senki még csak nem is készült arra, hogy bármit is békés úton kell megoldani, hanem egyszerűen elkezdték fegyverrel felpumpálni Ukrajnát, és felkészíteni a harci cselekményekre - mondta Putyin.

"És (Ukrajna) két nagyszabású katonai műveletet meg is kísérelt, nehéz haditechnika, a tüzérség és a légierő bevetésével"

- tette hozzá.

Rámutatott, hogy az idei, 154 millió tonnás, rekordnagyságú gabonatermést az elmúlt évek céltudatos, a biztonságos élelmiszerellátás biztosítását célzó erőfeszítései tették lehetővé.

Nyitókép: Forrás:Wikipédia
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018