eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
2023. január 28-i kép TvBoy olasz graffitiművész egyik falfestményéről egy orosz légicsapásban korábban megrongálódott művelődési ház udvarán az ukrajnai Irpiny városában 2023. január 30-án. TvBoy, polgári nevén Salvatore Benintende egy Barcelonában élő 42 éves olasz férfi, aki az egyik legnagyobb olaszországi segélyszervezet, a CESVI alapítvány meghívására látogatott el a Kijev mellett fekvő Bucsába és Irpinybe.
Nyitókép: MTI/EPA/Andrij Neszterenko

Ukrán gyerekek ezrei kerülhettek orosz „átnevelő” táborokba

A jelentést készítő Yale Humanitarian Research Lab 43 táborról tud.

Amerikai jelentések szerint ukrán gyerekek ezrei kerültek orosz átnevelő táborokba. Moszkva célja, hogy a gyerekeket a több hetes vagy hónapos fogságban oroszbarát, hazafias nézetekkel ismertessék meg – írja a The Guardian, a cikket a 444.hu szemlézte.

A cikk szerint a gyerekeket lőfegyverek használatára is kiképzik. A jelentést készítő Yale Humanitarian Research Lab 43 táborról tud. Megítélésük szerint a gyermekek tömeges átszállítása és orosszá nevelése népirtásnak számít, mivel annak célja az ukrán nemzet megsemmisítése.

Oroszország több háborús régióból ingyenes nyári táborok ürügyén evakuált ukrán gyerekeket, akiket soha nem vittek vissza, családjukkal minden kapcsolatot megszakítottak.

Eddig 350 ukrán gyereket fogadtak örökbe orosz családok, további ezer gyerek pedig örökbefogadásra vár.

Az akcióban Vlagyimir Putyin elnök közvetlen munkatársai is részt vesznek, így Maria Lvova-Belova, a gyermekek jogaiért felelős elnöki biztos – teszik hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×