eur:
389.62
usd:
361.99
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
A Magyar Honvédség Dassault Falcon 7X típusú szállító repülőgépe a Duna felett az államalapítás ünnepe alkalmából rendezett légiparádén 2021. augusztus 20-án.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Amerikában szenvedett rejtélyes balesetet a honvédség repülőgépe

Az incidens miatt a honvédség másik gépét is át kellett vezényelni az Egyesült Államokba.

A 606-os lajstromjelű Dassault Falcon 7x egy tartálykocsival ütközött az Ohio állambeli Columbus repülőterén – erősítette meg a 24.hu értesülését a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya.

A gép éppen felszálláshoz készülődött, amikor ütközött egy földi kiszolgáló járművel. A Falcon kisebb sérülést szenvedett, közölte a tárca. A baleset körülményeiről és a repülőgépet ért károkról nem kívánt további részleteket elárulni a HM.

A kecskeméti repülőtérről felszálló Falcon február első napján repült át a tengerentúlra. A nyilvános repüléskövető oldalak adatai szerint a 606-os gép február 10-én térhetett vissza Magyarországra.

Az incidens miatt a honvédség másik Falconját is át kellett vezényelni az Egyesült Államokba. Ez a repülő vitte aztán február 8-án Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert a soproni kihelyezett kormányülés után Győrből Taskentbe, Üzbegisztán fővárosába.

A hírportál megkereste a Külgazdasági és Külügyminisztériumot is, hogy megtudják, milyen céllal ment a Falcon Columbusba, válasz azonban még nem érkezett a tárcától.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×