eur:
391.09
usd:
366.62
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Orosz harckocsi roncsa mellett ukrán katona az ukrán hadsereg által frissen visszafoglalt területen, a Harkivi területen fekvő Balaklejába vezető úton 2022. szeptember 11-én.
Nyitókép: MTI/AP

Ruszkik, haza! – Kárpátaljai magyarok szabadítottak fel harkivi településeket

Erről a 68. kárpátaljai külön zászlóalj katonája, Fedir Sándor számolt ba.

A 68. kárpátaljai külön zászlóalj harcosai szabadítottak fel területeket a harkivi hadműveletben – írja az egység Facebook-posztja a alapján a 444.hu.

„Szeptember második felében, az orosz-ukrán háború idején a 68. kárpátaljai külön zászlóalj harcosai részt vettek a híres harkovi hadműveletben, amelynek során három luxemburgnyi terület szabadult fel az orosz megszállók alól. A harcosoknak abban a megtiszteltetésben volt részük, hogy több települést felszabadíthattak, különös tekintettel arra, hogy az ukrán-orosz határ közelében fekvő Ambarne faluba elsőként behatoló magyar nemzetiségűek voltak Laci, Áron, Bars hívójelekkel. A magyarok voltak az ukrán fegyveres erők első katonái, akik felszabadították és megtisztították ezt a települést az ellenségtől. Dicsőség Ukrajnának!” – áll a zászlóalj egyik katonája, Fedir Sándor bejegyzésében.

A zászlóalj szeptemberben „Ruszkik haza!” felirattal emlékezett október 23-ra.

Fedir a Kárpátaljai Igaz Szónak adott interjúban akkor azt mondta: „Nem csak Ukrajna függetlenségéért és szuverenitásáért harcolok, hanem azért is, hogy civilizált világban élhessen a következő nemzedék.”

(Nyitóképünkön orosz harckocsi roncsa mellett ukrán katona az ukrán hadsereg által frissen visszafoglalt területen, a Harkivi területen fekvő Balaklejába vezető úton 2022. szeptember 11-én.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×