eur:
389.72
usd:
362.72
bux:
68112.6
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A török elnöki hivatal sajtóirodája által közreadott képen Recep Tayyip Erdogan török elnök felszólal a hatalmon lévő Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) parlamenti frakciójának ülésén az ankarai parlamentben 2020. november 11-én. Erdogan kijelentette, hogy a hegyi-karabahi fegyveres konfliktust lezáró orosz-azeri-örmény megállapodás nyomán felállítandó török-orosz központnak köszönhetően véget ér az azeri föld 28 éve tartó örmény megszállása. Két nappal korábban Nikol Pasinján örmény miniszterelnök Ilham Aliyev azerbajdzsáni elnökkel és Vlagyimir Putyin orosz államfővel megállapodást írt alá a hegyi-karabahi fegyveres konfliktus lezárásáról.
Nyitókép: MTI/EPA/Török elnöki hivatal sajtóirodája

Erdogan: a háború gyors lezárásával kecsegtetett az orosz elnök

Oroszország hajlandó a lehető leghamarabb véget vetni az ukrajnai konfliktusnak – mondta Recep Tayyip Erdogan török ​​elnök a PBS-nek adott interjújában.

Arra a kérdésre, hogy milyen gyorsan érhet véget a konfliktus, a török ​​vezető úgy fogalmazott:

„Üzbegisztánban találkoztam Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, és nagyon kiterjedt megbeszéléseket folytattam vele. Azt mondta nekem, hajlandó ennek a konfliktusnak a lehető leghamarabb véget vetni” – idézi a 24.hu a török elnök szavait, aki szerint a dolgok jelenlegi állása meglehetősen problematikus.

„Csak azt szeretnénk látni, hogy békével fejeződjön be ez a háború” – tette hozzá Recep Tayyip Erdogan.

Oroszország és Törökország elnöke pénteken az üzbegisztáni Szamarkandban tárgyalt. Putyin a tárgyalások után kijelentette, hogy a török ​​elnök érdemben hozzájárul a helyzet normalizálásához, többek között az élelmiszerválság rendezésére irányuló lépésekkel.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×