eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
III. Károly brit király a Trónutódlási Tanács ülésén, amikor hivatalosan királlyá nyilvánítják a Saint James-palotában 2022. szeptember 10-én. Károly édesanyja, II. Erzsébet királynő két nappal korábban, 96 éves korában, uralkodásának 71. évében elhunyt, azóta ő az új uralkodó.
Nyitókép: MTI/AP/PA pool/Victoria Jones

III. Károly a nemzetnek üzent a királynő temetése előestéjén

Annak a számtalan embernek mondott köszönetet, akik támogatásukat és szeretetüket fejezték ki édesanyja halálát követően.

"Az elmúlt tíz napban feleségemet és engem mélyen megérintett az a sok részvétnyilvánítás és támogatás, amelyet az országból és a világ minden tájáról kaptunk. Londonban, Edinburgh-ban, Hillsborough-ban és Cardiffban mérhetetlenül meghatódtunk mindazoktól, akik vették a fáradságot, hogy eljöjjenek és leróják tiszteletüket drága édesanyám, a néhai királynő élethosszig tartó szolgálata előtt" - írta a Buckingham palota által publikált közleményben.

Hozzátette: miközben a végső búcsúra készülnek, szerette volna megragadni az alkalmat arra, hogy köszönetét fejezze ki mindazoknak, akik támogatásukat és szeretetüket fejezték ki családja irányába a gyász idején - írja a Sky News.

II. Erzsébet királynő temetését ma tartják 2000 meghívott részvételével.

A televíziós és internetes közvetítéseket milliók követhetik figyelemmel, ezzel minden idők legnézettebb tévés közvetítésévé válhat az esemény.

Károly a II. Erzsébet királynő halála óta eltelt időszakot sűrű munkával töltötte: az ország több szegletébe is ellátogatott és a királynő nyilvános ravatalának megtekintésére sorban álló gyászolókkal is találkozott Londonban.

A hétfői eseményekről, a leglényegesebb időpontokról és eseményekről ebben a cikkben írtunk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×