eur:
392.14
usd:
366.3
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot

Szörnyű kínzásokról beszélt egy orosz fogságból szabadult ukrán férfi

A férfi heteket töltött orosz fogságban, többféle kínzásnak is alávetették, majd fogolycserével szabadult. Most járni tanul.

Nyikita Horban beszámolóját a BBC tudósítójának beszámolója nyomán a hvg.hu közölte, a teljes szöveg elolvasását csak nagykorú olvasóknak ajánlva - az Infostart csak részleteket közöl ebből.

A 31 éves Horban a cikk szerint egyike azoknak, akiket az orosz katonák magukkal hurcoltak Oroszországba, ám azon kevesek közé tartozik, akik egy hadifogolycsere részeként végül hazajuthattak, így számolhatott be a vele történtekről.

Elmondása szerint március elején az orosz hadsereg elfoglalta Andrijivkát, a szülőfaluját, és bár ők elbújtak a pincéjükben, a családot másokhoz hasonlóan előrángatták a házról házra járó orosz katonák. Őt és nevelőapját összeverték, de távolabbi fegyverropogásokból úgy gondolják, másokat viszont megöltek.

Ezután, a sokszor fagypont közeli hidegben, vízzel töltötték meg a csizmájukat, úgy adták rájuk, ezáltal ahogy teltek a napok, neki elfagyott a lába. Végig be volt kötve a szemük, időnként az ujjaikat, csuklójukat csavarkulcsokkal szorították, kínozták. Alig kaptak enni, többször is azt hitték, itt a vég. Amikor tudtak és a katonák nem voltak ott, nevelőapjával próbálták tartani egymásban a lelket.

Néhány nap eltelte után aztán először helikopterre, majd repülőre tették őket, de csak sejtették, hogy orosz területre vitték őket - később derült ki, hogy Kurszkban vannak. Horbannak elfagytak, teljesen elfeketedtek a lábujjai, amputálni kellett őket. Egészségügyi ellátást ezen kívül elmondása szerint elvétve kaptak, antibiotikumot is csak háromnaponta. Viszont naponta legalább kétszer kihallgatták és rendszerint megverték őket.

A műtét után lábadozó férfinak végül azt mondták, hogy őt és néhány társát visszaküldik Ukrajnába. A fogolycsere helyszínén őt hordágyra fektették, úgy találtak rá az ukránok.

Most járni tanul és abban reménykedik, hogy mielőbb viszontláthatja Belgiumba sikeresen elmenekült családját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×